Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Vlček dvěma góly pomohl Slavii k výhře nad Budějovicemi

Praha - Fotbalisté Slavie vyhráli i druhý jarní zápas a v první lize se posunuli již na páté místo. V dohrávaném utkání 18. kola zdolali Dynamo České Budějovice 3:2, když všechny branky padly již v prvním poločase. Dvě domácí trefy zaznamenal Stanislav Vlček, který skóroval v lize poprvé od loňského návratu z Anderlechtu. Další informace přináší server fotbalživě.cz.

Lepší vstup do zápasu si slávisté ani nemohli přát. Již ve druhé minutě po centru Hubáčka nastřelil Hunal nešťastně Naumova, od nějž se míč odrazil k Vlčkovi a ten sám tři metry před prázdnou brankou přišel k jedné z nejlacinějších branek v kariéře. Čtyřiatřicetiletý útočník rychlým gólem oslavil jubilejní 400. ligový start, jímž se zařadil do společnosti dalších osmi veteránů, kteří se mohou pochlubit podobnou bilancí.

VIDEO:

Utkání Slavia Praha - Dynamo Č. Budějovice

Jihočeši nepřijeli do Edenu jen s obrannou taktikou a každou šanci jít dopředu využili. Přestože na hrotu útoku operoval osamocený Ondrášek, musela být obrana Slavie ve střehu. V 11. minutě Vlček šel sám na gólmana Kučeru, ale jeho střela šla od jedné tyče do druhé a dorážku Grajciara stačil v pádu Krob odvrátit.


V chladném podvečeru domácí diváky doslova zmrazil ve 26. minutě Černák. Čtyřiatřicetiletý slovenský záložník napřáhl ze třiceti metrů a vstřelil svoji první branku v české lize. Zatímco v prvním zápase za Slavii byl gólman Senecký hlavním strůjcem vítězství nad Bohemians Praha, po tomto gólu se musel červenat, protože střela mířila téměř doprostřed branky. Slavia se ale rychle nadechla k dalšímu náporu. Trappovu hlavičku skvěle Kučera vytáhl, o minutu později šla Naumovova střela hlavou těsně vedle.  

Ve 33. minutě hlavičkoval do břevna Trubila a Janda, který šel důrazně do koncovky, strhl opět vedení na stranu Slavie. Obrana domácích ale působila nadále nejistě. Ve 37. minutě z bezprostřední blízkosti trefil Stráský jen do obličeje gólmana Seneckého. Naumova na druhé straně vychytal Kučera, ale hrubka Seneckého znamenala vyrovnání, když slovenský brankář pustil mezi nohama lehkou střelu Ondráška. Ještě do přestávky našel Grajciar centrem nabíhajícího Vlčka, který svou devadesátou ligovou brankou dostal domácí potřetí do vedení. 

Ve slušném tempu se hrálo i po přestávce. Milan Černý unikl po levé straně svému strážci, předložil míč Grajciarovi a Kučera musel ukázat své umění. Ofenzivní fotbal pokračoval, ale branky již nepadaly. V 69. minutě vyslal Grajciar kolmicí Vlčka, jenž sám před brankářem trefil jen jeho nohy. Domácí pak v poklidu dovedli zápas ke druhému jarnímu vítězství a snížili svou ztrátu na první místo na šest bodů.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články