Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Vládce slonů a legenda Chelsea řekla fotbalové sbohem. Drogba ukončil kariéru

Patřil k nejobávanějším kanonýrům světové kopané, který má na kontě celou řadu trofejí a ocenění. Nyní se bývalý dlouholetý hráč Chelsea Didier Drogba rozhodl bohatou a úspěšnou fotbalovou kariéru ve 40 letech ukončit. Střelec z Pobřeží slonoviny působil naposledy v druhé americké lize USL v týmu Phoenix Rising, jehož je spoluvlastníkem.

Didier Drogba slaví anglický titul v dresu Chelsea
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

"Hodně jsem se toho o fotbalu během let naučil. Končím s tím, že jsem pomohl k rozvoji několika talentů. Díky tomu jsem mohl téhle hře něco vrátit," řekl Drogba.

Drogba se během dvacetileté kariéry proslavil především v dresu Chelsea, s níž získal čtyři tituly v Premier League a triumf v Lize mistrů. Byl jednou z hlavních tváří obrození londýnského celku pod majitelem Romanem Abramovičem a koučem José Mourinhem. Za Chelsea odehrál celkem 381 zápasů a vstřelil 164 branek.

Profesionální kariéru zahájil Drogba v roce 1998 v Le Mans, ale nejvyšší soutěž si zahrál až o čtyři roky později ve 23 letech v Guingampu. O rok později následoval přestup do Marseille a sezonu nato na Stamford Bridge.

Během prvního působení v letech 2004-2012 získal Drogba v týmu s brankářskou jedničkou Petrem Čechem tři mistrovské tituly a zakončil ho vítěznou penaltou v rozstřelu finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.

Po angažmá v Šanghaji a Galatasaray se Drogba do Chelsea vrátil na sezonu 2014/15 a vyhrál s "blues" čtvrtý titul v Premier League. Poté si více než stonásobný reprezentant Pobřeží slonoviny zahrál ještě v nejvyšší americké soutěži MLS za Montreal a poslední dva roky působil v Phoenixu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články