Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vízek: Musí u nás nastat politika tvrdší ruky

Praha - Na nadcházející derby pražských "S" bude v ulicích dohlížet přes 500 policistů. Přímo na stadionu budou připraveni i státní zástupce a soudce. Krize v českém fotbale eskaluje, národní mužstvo prochází možná nejtěžším obdobím v historii české kopané. Podle bývalého fotbalisty Ladislava Vízka jsme si prožili dobu temna. Fotbalový internacionál věří, že situaci v českém fotbale zlepší blížící se červnová valná hromada ČMFS.

Ladislav Vízek je přesvědčen, že bezpečnost na stadionech by se mohla zlepšit, pokud by existovaly vyšší tresty. Možný příklad vidí v Anglii. "Je to neuvěřitelné, jak si s tím Anglie poradila. U nás musí nastat politika tvrdší ruky. Když to šlo v Anglii, tak to rozhodně musí jít i u nás. Je to o trestech, aby se ti chuligáni něčeho báli."

Vízek se domnívá, že by policie měla být na stadionech. "Kluci se budou víc bát. Proč by měla (policie) stát za rohem, když může stát vevnitř."

Vízek: Prožili jsme dobu temna

"Fotbal u nás upadá a je to i lidmi, kteří sedí na svazu. Prožili jsme si dobu temna, protože vedení nebylo v pořádku. Všichni hledíme s optimismem na příští valnou hromadu, kde se zvolí lidi, kteří tomu budou rozumět," říká bývalý fotbalista s optimismem.


Nejvhodnějšího kandidáta na šéfa ČMFS vidí Vízek v Ivanu Haškovi. Kdyby se vedení ujal, hodně by se podle něj změnilo jak ve svazu, tak u národního mužstva. Trénovat by ho podle Vízka měl Karel Jarolím, který si prý potřebnou autoritu získá a fotbalu rozumí.

"Chci být optimista. Museli bychom vyhrát všechny čtyři zápasy a poprat se o druhé barážové místo," říká bývalý fotbalista o šancích národního týmu. Pomalu však přiznává, že se se startem české reprezentace na mistrovství světa loučí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články