Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vízek: Mírným favoritem je pro mě Sparta

Praha – Zápas, který by mohl silně napovědět o tom, kdo se na konci jara bude radovat z mistrovského titulu. Tak vidí zítřejší šlágr jarní části Gambrinus ligy mezi Spartou a Plzní fotbaloví experti Ladislav Vízek a Vladimír Táborský, kteří favorizují spíše domácí Sparťany. "Myslím si, že Sparta vyhraje 2:1," řekl Vízek.

Ladislav Vízek
zdroj: ČT sport

"Zápasy mezi Spartou a Plzní jsou v poslední době dost vyhecované a toto utkání, které nás čeká, bude asi tím nejprestižnějším, které se mezi sebou hrály," řekl před šlágrem Vladimír Táborský.

Poslední duel těchto soupeřů skončil na podzim skandálem, když po nasimulovaném pádu Limberského rozhodl z penalty o výhře Plzně 1:0 Horváth. Majitel Sparty Křetínský poté spustil korupční kauzu tzv. křetínského taškou, která však dodnes nebyla vyřešena.

Táborský však věří, že podzimní aféra výkony na hřišti nijak neovlivní. "Hráči by neměli podlehnout tomu, co se stalo před půl rokem, ale měli by se zaměřit na hru. Je vidět, že se na to všichni těší. A ne jenom oni, ale i obecenstvo. Oba týmy dokáží hrát dobrý fotbal, takže bychom mohli vidět jedno z nejlepších utkání naší ligy," řekl Táborský.

"Plzeň je fotbalovější"

Do utkání vstupuje Plzeň v pozici lídra tabulky, když na druhé sparťany má náskok tří bodů. Vízek sílu Viktorie vidí především v ustáleném složení základní jedenáctky. "Plzeň je o něco fotbalovější, jelikož s týmem, na rozdíl od Sparty, příliš nemíchá. Jsou na sebe zvyklí, hrají více kombinačně a Sparty se určitě nezaleknou," uznal kvality Plzně Vízek.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal extra

Hlavní rozdíl mezi oběma celky vidí bývalý hráč Dukly především v záložní řadě. "Záloha Plzně mi připadá silnější, fotbalovější a sehranější. Sparta takovou určitě nemá. Jsem však zvědavý na Pavla Horvátha, jelikož Sparta bude určitě hrát rychlý a běhavý fotbal. Matějovský ale taky není žádný rychlík. Bude určitě zajímavé sledovat jejich souboj a hodně se na něj těším," prozradil Vízek.

I přesto však Vízek favorizuje spíše Sparťany. "Sparta si zvedla renomé nákupem několika hráčů. Doma sice nepodává báječné výkony, ale pro mě je drobným favoritem Sparta," řekl.

"Stark je dobrá volba"

Zajímavou volbou, která spustila velké debaty, byla i volba hlavního sudího pro zítřejší zápas. Tím bude známý německý rozhodčí Wolfgang Stark. "Jsem rád, že to bude pískat cizí rozhodčí. Alespoň nikdo nebude před zápasem spekulovat, jestli to zkazí, nebo je podplacený," kvituje výběr Vízek.

Souhlasí s ním i Táborský. "Pro mě to bylo překvapení. Zřejmě je to ale správně, na druhou stranu to nesvědčí o velké důvěře v naše rozhodčí," dodal Táborský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články