Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vítězstvím 1:3 nad Olomoucí se Kladno vzdálilo sestupu

Praha - Kladenští fotbalisté vyhráli na soupeřově hřišti poprvé po 11 měsících a udělali důležitý krok k záchraně. V Olomouci zvítězili 3:1, zatímco všichni jejich konkurenti v boji o udržení v nejvyšší soutěži jen remizovali. Mladá Boleslav remizovala v bezbrankovém zápase s Českými Budějovicemi. FC Bohemians Praha dnes rovněž remizovala po úporném boji s Viktorií Žižkov 0:0. Slavia díky gólu v 87. minutě porazila Jablonec 2:1. Více informací o jednotlivých zápasech nabízí server fotbalzive.cz

Kladenští naposledy vyhráli venku loni v dubnu v Plzni, v této sezoně dali
na soupeřových hřištích dosud jen tři góly, ale na Hané tuto bilanci
zdvojnásobili. V Olomouci vedli už 3:0 zásluhou Šilhana, Bartka a vlastního gólu Ordoše. Nešťastný střelec pak sice snížil, ale to bylo ze strany Sigmy všechno. Její podzimní kouzlo je pryč, na první jarní výhru čeká marně a z šestého místa se propadla už na deváté.

Mladoboleslavský trenér Pavel Hapal byl po remíze s Českými Budějovicemi hodně zklamaný. "Byl to bojovný zápas, který ale hlavně z naší strany po celou dobu postrádal větší kvalitu. Soupeř nám nedal prostor, nedokázali jsme si vypracovat žádnou stoprocentní příležitost. Jediné, co mě může těšit, je ta nula, že jsme po těch předchozích zápasech neinkasovali. Naopak nula na straně soupeře mi vadí," uvedl na tiskové konferenci Hapal.

Trenér Bohemians Luboš Urban připustil, že ve druhém poločase se jeho tým musel strachovat i o remízu. Proto byl nakonec rád, že "domácí" uhájili alespoň nerozhodný výsledek. "Na papíře jsme sice dnes byli doma a v tabulce pravdy jsme dva body ztratili, ale dnes remízu beru. V tomto utkání šlo o hodně a hlavní je, že jsme Žižkov udrželi na distanc osmi bodů," řekl Urban.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články