Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vítězství vždy přináší sebevědomí. Ve čtvrtek ho budeme potřebovat, má jasno Arteta

Generálku před odvetou čtvrtfinále Evropské ligy se Slavií zvládli fotbalisté Arsenalu na výbornou. Trenéra Mikela Artetu potěšil na stadionu posledního Sheffieldu United jak výsledek 3:0, tak výkon jeho svěřenců. "Gunners" zvítězili po čtyřech soutěžních zápasech a zvedli si sebevědomí, které podle španělského kouče budou v Edenu potřebovat. Přímý přenos utkání Slavia Praha - Arsenal sledujte ve čtvrtek od 20:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Fotbalisté Arsenalu oslavují gól v Sheffieldu
zdroj: PA autor: Laurence Griffiths

"Předvedli jsme velmi přesvědčivý výkon. Čisté konto jsme potřebovali udržet vzhledem k tomu, že se nám to dlouho nedařilo," řekl na tiskové konferenci Arteta, jehož svěřenci neinkasovali poprvé od ledna a po 14 soutěžních zápasech.

"Byli jsme efektivní, hráli chytře a s klidem, což mě velmi potěšilo. Ukázali jsme odhodlání a celkově vzato správný přístup. Mám velkou radost," doplnil španělský kouč.

Arsenal se v Premier League posunul na deváté místo. "Vítězství vždycky přináší sebevědomí, lepší náladu, atmosféru a energii. Tohle všechno ve čtvrtek potřebujeme k postupu," pokračoval rodák ze San Sebastianu. 

Dvakrát do sítě Sheffieldu skóroval Alexandre Lacazette a jednou Gabriel Martinelli. "Lacazette je ve skvělé formě a hodně si věří. Musí to udržet do konce sezony, protože pokud si takhle povede i nadále, týmu se bude dařit a budeme vyhrávat," konstatoval Arteta.

Jeho tým ovšem trápí marodka. Do odvety v Praze nezasáhnou obránci David Luiz s Kieranem Tierneym a také záložníci Martin Ödegaard a Emile Smith Rowe. Proti Sheffieldu se navíc zranil další záložník Bukayo Saka.

Jisté není ani to, zda se v Edenu představí kapitán a útočník Pierre-Emerick Aubameyang, který v neděli scházel kvůli nemoci. "Doufám, že se ve čtvrtek vrátí. V sobotu se necítil dobře, nemohl trénovat. Snad se bude za den dva cítit lépe a bude k dispozici," dodal Arteta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články