Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítězové poháru ze Zlína přidali Příbrami na cestu do druhé ligy dva góly

Příbram – Na dobré vlně zakončili sezonu zlínští fotbalisté. V závěrečném duelu porazili sestupující Příbram 2:0, a udrželi tak šestou příčku v tabulce. O výhře rozhodli Bartolomeu a Vukadinovic.

Robert Bartolomeu v dresu Zlína
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Příbram měla už před zápasem jistotu sestupu, trenér Kamil Tobiáš však nechal hrát většinu opor. Jen v brance dostal před zkušeným Hruškou přednost ligový debutant Kočí a v útoku nastoupil mladý Ayong.

Zlín, kterému se v lize na jaře příliš nedařilo, se prosadil už ve 14. minutě. Traoré obral o míč Tomáše Pilíka a táhl protiútok. Na vápně našel nabíhajícího Bartolomeua, který zamířil po zemi k tyči a navázal na vítězný gól z pohárového finále.

Traoré byl strůjcem i druhé branky, která přišla krátce po změně stran. Tentokrát poslal přesnou přihrávku za obranu, na kterou nedosáhl bránící Tregler, ale šla přesně do běhu Vukadinovičovi. Srbský záložník míč propasíroval kolem brankáře Kočího a utnul své ligové střelecké mlčení trvající od loňského října.

Příbram, která do druhé půle nasadila mladíky Rice, Janušku a Laňku, sice měla herní převahu, ale skóre se jí zkorigovat nepovedlo.

1. FK Příbram - Fastav Zlín 0:2 (0:1)

Branky: 14. Bartolomeu, 52. Vukadinovič. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Poživil. Diváci: 1118.

Příbram: Kočí - Kvída, Jiránek (46. Ric), Chaluš, Divíšek - Tregler - P. Pilík (58. Januška), T. Pilík (74. Laňka), Kukec, Rezek - Ayong. Trenér: K. Tobiáš.

Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Hubáček - Janíček - Vukadinovič (84. Štípek), Holík, Traoré (73. Hnaníček), Bartolomeu - Fantiš (88. Masař). Trenér: Páník.

Kamil Tobiáš (trenér Příbrami): "Těžko se mi to hodnotí, takhle jsme si nepředstavovali rozloučení s ligou. Opticky to vypadalo, že jsme více na balonu, ale nebyli jsme vůbec nebezpeční. Chybělo mi tam to srdíčko, které bylo třeba v Jihlavě. Teď nás čeká druhá liga a budeme se snažit o postup. Ale nemůžeme to postavit tak, že postup je jediný cíl. Klub musí fungovat i v dalších aspektech. Máme mládež na vysoké úrovni a je pak škoda ty kluky produkovat pro nižší soutěž."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "My jsme toto utkání nepodcenili, v jarní tabulce je Příbram hodně vysoko, udělali hodně bodů, kdyby udělali více bodů i na podzim, tak se zachrání. Viděli jsme jejich utkání v Jihlavě a určitě byla lepším týmem a nechybělo příliš, aby se zachránili. Chtěli jsme obhájit to šesté místo, které je pro Zlín historicky nejlepší. Plus do toho ten MOL Cup. Jaro nebylo opět podle představ a to z objektivních důvodů, o kterých víme. Není jednoduché hrát dvě soutěže. Nyní vedu jednání s vedením, smlouvu mám do konce června a v příštích dnech uvidíme, jak se to vyvine."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články