Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítěz pražského derby se v pohárovém semifinále utká s Jabloncem

Praha - V semifinále fotbalového poháru Ondrášovka Cup na sebe narazí Plzeň s Olomoucí a Jablonec s vítězem pražského derby mezi Spartou a Slavií. Jejich odveta byla kvůli návštěvě amerického a ruského prezidenta v Praze odložena na 15. dubna. O složení semifinálových dvojic rozhodlo losování v sídle ČMFS. Finále se odehraje 18. května, vítěz vedle trofeje získá právo na start v Evropské lize a také možnost zahrát si 10. července o Superpohár s mistrem ligy.

"Pro nás je to jediná šance dostat se do Evropy. Proto svou pozornost zaměříme na pohár," uvedl po losování generální manažer Plzně Adolf Šádek. Podobně se vyjádřil i sportovní ředitel Olomouce Jiří Kubíček. "O triumfu v poháru jsme začali přemýšlet už v zimě. Když se nám nepovedl útok na přední příčky v lize, je to teď jasně náš hlavní cíl," řekl. První vzájemný souboj v této sezoně vyhrála Plzeň 1:0, pohárového soupeře si oba týmy budou moci otestovat již tuto neděli, kdy je čeká vzájemné ligové utkání na hřišti Olomouce.

Jablonec si na semifinálového soupeře musí počkat. Odvetné čtvrtfinále pražských "S" bylo odloženo, a tak se o čtvrtém postupujícím rozhodne až týden před úvodními semifinálovými souboji. Ty jsou na programu ve středu 21. dubna, odvety se uskuteční o týden později.

Je nám líto, video expirovalo.
Los semifinále Ondrášovka cupu

Sparta i Slavia myslí zatím jen na odvetu

Jak Sparta, tak Slavia se však soustředí na pondělní ligové derby, až potom na pohárovou odvetu. "Teď máme v hlavách jen souboje se Slavií. Nic jiného nás nyní nemůže zajímat. Každopádně Jablonec je hodně silný soupeř, ale v této fázi je silný každý tým," uvedl sparťanský místopředseda představenstva Dušan Svoboda.

Velkého fanouška bude mít Slavia v dalších pohárových bojích v manažerovi české reprezentace Vladimíru Šmicrovi, který ještě na podzim oblékal její dres. "Určitě budu fandit Slavii, protože kdyby vyhrála, tak si pro trofej mohu dojít i já. A českomoravský pohár v mé sbírce dosud chybí," řekl Šmicer.

Los semifinále fotbalového Ondrášovka Cupu

První utkání 21. dubna:

FK Baumit Jablonec - SK Slavia Praha/AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc.

Odvety 28. dubna:

Slavia Praha/AC Sparta Praha - FK Baumit Jablonec, SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články