Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vím, jak těžký život může být. Neopustím kymácející se loď, řekl o situaci v Derby Rooney

Říká se, že kapitán potápějící se loď opouští jako poslední. V případě druholigového anglického Derby County, které je kvůli finančním problémům v insolvenci a přišlo o 12 bodů v tabulce, lze vyměnit kapitána za trenéra. Tím je legendární útočník Wayne Rooney, jenž hodlá v týmu pokračovat i přes potíže. Pustil se ale do kritiky majitele.

Wayne Rooney
zdroj: ČTK/PA autor: Nick Potts

"Budu za klub bojovat. Neodejdu z lodi, která se kymácí. Potřebují někoho, kdo je povede. Jsem tomuhle klubu oddaný," řekl nejlepší střelec v historii anglické reprezentace.

Bývalý útočník Manchesteru United se ujal Derby County loni v listopadu, kdy odešel nizozemský trenér Phillip Cocu. Nejprve byl Rooney dočasným koučem, ale po dvou měsících získal stálé angažmá.

"Vyrostl jsem v obecním domě v Liverpoolu a vím, jak těžký život může být. Záleží mi na hráčích i lidech v klubu. Co bych to byl za člověka, kdybych odešel nebo vyrazil na dovolenou?" uvedl pětatřicetiletý Rooney.

Zkritizoval majitele klubu Mela Morrise za to, jak se k těžké situaci postavil. Rooney se prý dozvěděl z televizních zpráv, že jde Derby do insolvence. "Nemluvil jsem s Melem od 9. srpna. Přijde mi to trochu neuctivé. Komunikace je důležitá, ať už jde o dobré nebo špatné zprávy, musíme se s tím vypořádat," prohlásil. Podle britských médií má Derby County dluhy mezi 50 a 70 miliony liber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články