Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Villas-Boas: Vzhledem k výsledku je každé vysvětlení zbytečné

Londýn – Fotbalové Chelsea se v posledních zápasech, a vlastně v celé sezoně, příliš nedaří. Potvrdila to úterní porážka 1:3 v osmifinále Ligy mistrů od italské Neapole. Londýnský celek byl po většinu zápasu horším týmem, a přestože od 27. minutě vedl, Italové dokázali výsledek proti nekompaktní Chelsea otočit. Londýňané jsou před odvetou ve složité pozici a hlasů volajících po odvolání trenéra Villase-Boase opět přibylo. Na lavičce Chelsea by ho mohl nahradit bývalý trenér Liverpoolu Rafael Benítez.

Trenér Chelsea Andre Villas-Boas
zdroj: ČTK/AP autor: Alfredo Falcone

"Je to špatný výsledek, to samozřejmě. Ale je to výsledek, který jsme schopni otočit v náš prospěch na Stamford Bridge, i vzhledem k mnoha šancím, které jsme měli. Efektivita v zakončení a v pokutovém území byla hlavním rozdílem mezi oběma týmy," okomentoval zápas Villas-Boas pro britský list Telegraph.

Chelsea se v posledních týdnech nedaří. V Premiér League klesla až na páté místo, trápí ji především obranná fáze hry. "Musíme se vyvarovat chyb vzadu, abychom mohli profitovat z množství střeleckých příležitostí, které si vytvoříme. Momentálně ale bez Johna Terryho, hrozně důležitého hráče pro náš tým, dostáváme hodně gólů," vysvětluje trenér Chelsea.

"Musíme zapracovat na organizaci v obranné čtveřici. Když tyhle problémy vyřešíme, budeme moci víc těžit z našich šancí. První dva góly bychom při lepší souhře neinkasovali," uvedl Villas-Boas.

Na Villase-Boase se nyní valí kritika. Prý chyboval, když v základní sestavě proti Neapoli opomněl dlouholeté opory Lamparda s Essenem a změnil rozestavení do podoby 4-2-3-1. "Jakékoliv vysvětlení, proč jsem se rozhodl takto, by bylo bráno jako fantastické, kdybychom vyhráli. Ale vzhledem k výsledku je nyní jakékoliv vysvětlování zbytečné," řekl Villas-Boas Telegraphu.

Zklamaný Didier Drogba
zdroj: ČTK/AP autor: Alfredo Falcone,

Podle gólmana Chelsea Petra Čecha bylo rozhodující, že Neapol stihla ještě do konce prvního poločasu otočit nepříznivé skóre. "Rozhodující byl druhý gól těsně před pauzou. Změnil ráz celé druhé půle. Oni vedli, stačilo jim bránit a čekat na brejky, což hráčům Neapole dokonale sedí. Nakonec dali ještě jeden gól, který dělá odvetu ještě složitější," konstatoval Čech.

To trenér italského týmu Walter Mazzari litoval, že jeho tým ještě nevstřelil čtvrtý gól ze situace, při níž Maggiovu střelu vykopl z brankové čáry obránce Ashley Cole. "Škoda, jinak bychom jeli do Londýna ještě klidnější. Chelsea byla silná, jak jsme si to mysleli. Hlavně vpředu jsme byli výborní a zareagovali na jejich vedoucí gól. Zažili jsme těžkých patnáct minut, ale od vyrovnání jsme byli postupně stále silnější," prohlásil kouč.

Vzhledem k nedávným výsledkům Chelsea teď není o kritiky Villase-Boase ve fotbalovém světě nouze. "Myslím, že teď musí v Chelsea analyzovat, co se s týmem děje, a rychle to vyřešit. Hlavně co se týče psychiky. Jsou teď zranitelní a to si nemohou v této fázi sezony dovolit," radil bývalý trenér londýnského týmu Gianfranco Zola v rozhovoru pro ESPN. Podle spekulací v britském tisku by současného portugalského trenéra Chelsea mohl nahradit nedávný trenér konkurenčního Liverpoolu, Rafael Benítez.

Zdroj
Daily Telegraph

Hlavní zprávy

Nejčtenější články