Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Villas-Boas dostal v Tottenhamu padáka

Tottenham (Británie) - Vedení fotbalistů Tottenhamu propustilo po nedělní ligové porážce 0:5 od Liverpoolu trenéra Andrého Villase-Boase. Jméno jeho nástupce zatím není známo. Podle bookmakerů je favoritem současný kouč ruské reprezentace Fabio Capello, spekuluje se i o trenérovi Swansea Michaelu Laudrupovi.

André Villas-Boas
zdroj: EPA

Šestatřicetiletý Portugalec Villas-Boas se mužstva ujal v červenci 2012 a doufal, že si v Premier League vylepší pošramocenou pověst z předčasného konce v Chelsea. Pod velký tlak se dostal už před třemi týdny po prohře 0:6 na hřišti Manchesteru City. Funkcionářům došla trpělivost až nyní, poté co Tottenham utrpěl s Liverpoolem největší debakl na domácím stadionu za posledních 16 let.

Villas-Boas, jenž měl smlouvu na tři roky, je pátým vyhozeným trenérem v této sezoně Premier League. Předtím přišli o místo Paolo Di Canio ze Sunderlandu, Ian Holloway (Crystal Palace), Martin Jol (Fulham) a Steve Clarke (West Brom).

Vedení klubu, který na letním přestupovém trhu utratil za posily přes 100 milionů liber (asi 3,26 miliardy korun), se s trenérem rozešlo po vzájemné dohodě. Tottenham klesl po poslední porážce na sedmé místo v tabulce. Po 16 zápasech mají Spurs na kontě 27 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články