Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Villarreal zaváhal s nováčkem Huescou, Valencia zvládla derby

Hned v prvním kole španělské ligy se na Villarreal vytáhl nováček Huesca a uhrál remízu 1:1. Fotbalisté Granady pak zahájili sezonu La Ligy vítězstvím 2:0 nad Bilbaem. O výhře rozhodl sedmý tým minulého ročníku slepenými góly ve druhém poločase. Valencia zvládla městské derby proti Levante a doma zvítězila 4:2. 

Talent Valencie Lee Kang-in proti Nemanja Radojovi z Levante
zdroj: ČTK/EFE autor: Juan Carlos Cardenas

Pátý tým loňského ročníku Villarreal musel po trefě Pabla Maffea dotahovat, alespoň bod mu po změně stran zajistil z penalty Gerard Moreno. "Žlutá ponorka" tak nevyhrála na svém stadionu ani pátý zahajovací zápas ligové sezony v řadě. Souboj těchto dvou týmů skončil remízou potřetí za sebou.

Další španělský pohárový zástupce San Sebastian rovněž remizoval 1:1 na půdě Valladolidu. Také baskický celek prohrával, remízu mu zařídil po hodině hry dvacetiletý Roberto López.

Hosté z Levante šli proti Valencii do vedení už po 35 sekundách hry gólem Josého Moralese, který se postaral o nejrychlejší branku v historii valencijského derby. Po Gabrielově vyrovnání se Morales prosadil i podruhé, Maxi Gómez ale vzápětí opět srovnal skóre.

V 75. minutě dokonal obrat pohotovým zakončením k tyči střídající Manu Vallejo, který byl v tu dobu na hřišti pouhé tři minuty. Týž hráč přidal v nastavení ještě pojistku.

Na dvě branky Valencie přihrál I Kang-in. Devatenáctiletý korejský útočník se stal nejmladším hráčem "netopýrů" za posledních dvacet let, který si připsal v utkání La Ligy dvě asistence.

Premiéra na lavičce Betisu Sevilla vyšla bývalému trenérovi Realu Madrid nebo Manchesteru City Manuelu Pellegrinimu. Jeho tým zvítězil gólem střídajícího Cristiana Tella ze čtvrté minuty nastavení 1:0 nad Alavésem.

Ve 49. minutě se hlavou po centru z křídla trefil Yangel Herrera. Vítězství potvrdil o čtyři minuty později Luis Milla, který si sám vybojoval míč a vystřelil přesně zpoza vápna.

Granada se naladila na čtvrteční utkání 2. kvalifikačního kola Evropské ligy, které odehraje na hřišti albánského celku Teuta.

V dalším zápase mezi Eibarem a Vigem gól nepadl.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:

Eibar - Vigo 0:0, Granada - Bilbao 2:0 (49. Herrera, 53. Milla), Cádiz - Pamplona 0:2 (10. Adrián, 79. García), Alavés - Betis Sevilla 0:1 (90.+5 Tello), Valladolid - San Sebastian 1:1 (40. Míchel - 60. R. López), Villarreal - Huesca 1:1 (68. Moreno z pen. - 42. Maffeo), Valencie - Levante 4:2 (75. a 90.+4 Vallejo, 12. Gabriel, 39. Gómez - 1. a 36. Morales).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články