Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Villarreal slavil výhru v Madridu, obral o body slavný Real

První porážku na vlastním stadionu utrpěli v této ligové sezoně fotbalisté Realu Madrid. Ve 28. kole španělské ligy překvapivě podlehli 2:3 Villarrealu a jejich šance na obhajobu titul je opět daleko menší. Vedoucí Barcelona hraje v pondělí s Gironou a když vyhraje, bude mít před Realem už náskok 15 bodů. Villarreal se posunul na pátou příčku před Betis, který bude hrát v neděli s Cádizem.

Rodrygo z Realu obchází Pedrazu z Villarrealu
zdroj: ČTK / AP autor: Jose Breton

Trenér Ancelotti před středečním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Chelsea šetřil některé opory, přesto šel Real do vedení po Torresově vlastním gólu. Ještě do pauzy vyrovnal útočník Chukwueze.

Přestřelka pokračovala po změně stran. Nejprve vrátil favoritovi vedení Vinícius Júnior, v 71. a 80. minutě ale zařídili obrat Morales a výstavní ránou do horního rohu brány znovu Chukwueze. "Bílý balet" si znovu neporadil s neoblíbeným soupeřem, kterého v lize čtyři zápasy neporazil, a nenavázal na středeční výhru 4:0 v semifinále poháru s Barcelonou.

San Sebastian si upevnil čtvrtou pozici domácí výhrou 2:0 nad Getafe. Prosadil se kapitán Oyarzabal, jenž chvíli před gólem neproměnil pokutový kop, a po změně stran Kubo. Jednadvacetiletý útočník se stal prvním japonským fotbalistou, který nastřílel v La Lize šest gólů v jedné sezoně.

Uspěl i další baskický celek Bilbao, které vyhrálo 2:1 na hřišti Espaňolu. Vítězství zařídili bratři Williamsovi, nejprve skóroval Iňaki a krátce po příchodu na hřiště i střídající Nico. Bilbao je na sedmém místě. Espaňol prohrál popáté v řadě a je osmnáctý.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:

Pamplona - Elche 2:1 (71. a 84. Azzalzúlí - 44. Morente), Espaňol Barcelona - Bilbao 1:2 (90. Darder - 22. I. Williams, 75. N. Williams), San Sebastian - Getafe 2:0 (45.+2 Oyarzabal, 60 Kubo), Real Madrid - Villarreal 2:3 (16. vlastní Torres, 48. Vinícius Júnior - 39. a 80. Chukwueze, 71. Morales).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články