Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Villarreal s Liverpoolem rozehrávají bitvu o finále, velké ambice mají oba kluby

Villarreal - Fotbalisté Villarrealu po vyřazení pražské Sparty doma s Liverpoolem rozehrají semifinále Evropské ligy. Druhý španělský tým a obhájce trofeje FC Sevilla se rovněž od 21:05 představí na hřišti Šachtaru Doněck. Zápas Villarrealu s Liverpoolem sledujte od 20:30 živě na programu ČT sport a našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Villarreal, který Spartu v minulém kole porazil 2:1 a 4:2, jako jediný z nejlepší čtyřky ještě Evropskou ligu nebo jejího předchůdce Pohár UEFA nevyhrál. "Žlutá ponorka" v semifinále ročníku 2003/04 nestačila na Valencii a o sedm let později na Porto.

"Villarreal byl párkrát blízko, ale jen těsně mu to uniklo, takže jsme odhodláni tentokrát do finále postoupit," řekl záložník Denis Suárez, jenž je s pěti asistencemi nejlepším nahrávačem soutěže spolu se sparťanem Bořkem Dočkalem. "Liverpool má slavnou historii, ale to nás ještě víc motivuje. Čekám dvě atraktivní utkání, oba týmy chtějí útočit a zřejmě to bude otevřené," doplnil dvaadvacetiletý fotbalista.

Liverpool doma otočil dramatickou odvetu čtvrtfinále s Dortmundem (4:3) a udržel neporazitelnost i ve dvanáctém utkání sezony EL. Trenér Jürgen Klopp však bude na stadionu El Madrigal kvůli zraněním postrádat Divocka Origiho, Emreho Cana či Jordana Hendersona, Mamadou Sakho je suspendován kvůli podezření z dopingu.

"Není to o tom mít k dispozici nejlepší hráče, ale být dokonale připraven na další zápas a velký boj. Jen potom můžeme postoupit," uvedl Klopp. "Villarreal má za sebou také hodně zápasů a v domácí soutěži svádějí se San Sebastianem malou bitvu o Ligu mistrů," řekl německý kouč, který ještě nikdy ve Španělsku nezvítězil.

Hladovější tým nenajdete, zní ze Sevilly

Čtyřnásobný šampion Sevilla chce potvrdit pozici historicky nejúspěšnějšího celku soutěže a přiblížit se ke svému pátému finále. "Hladovější tým nenajdete. Přestože máme náročný program, od prvního dne v Evropské lize bojujeme a chceme znovu uspět," uvedl záložník José Antonio Reyes.

Sevilla dokázala vyřadit Šachtar v památném osmifinále ročníku 2006/07, když remízu 2:2 v odvetě na Ukrajině zařídil v poslední minutě brankář Andrés Palop a jeho spoluhráč Ernesto Chevantón v prodloužení rozhodl o postupu andaluského mužstva.

"Byla to bolestivá porážka. Trenér (Mircea Lucescu) nám o tom vyprávěl na tréninku a někteří starší hráči si to pamatují. Rádi bychom se za to Seville pomstili. Klíčové bude, abychom to zvládli mentálně," prohlásil středopolař Šachtaru Taras Stěpaněnko. Ukrajinské mužstvo musí svá domácí utkání kvůli přetrvávajícím nepokojům na východě země dál hrát v azylu ve Lvově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články