Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Villarreal přehrál Celtu Vigo a stále bojuje o Ligu mistrů, Valencie je v ohrožení sestupu

Španělský Villarreal porazil v 32. kole španělské ligy Celtu Vigo 3:1 a stále jej dělí pět bodů od účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Dvěma góly se na výhře podílel Nicolas Jackson. Valencie podlehla v přímém souboji o udržení domácímu Cádizu 1:2 a je jen dva body od sestupových pozic. Atlético Madrid zvítězilo 5:2 na hřišti Valladolidu a ze třetího místa ztrácí na městského rivala Real dva body.

Atléticu vyšel první poločas a po gólech Moliny, Giméneze a Moraty vedl 3:0. Před změnou stran snížil z penalty kanadský útočník Larin a v druhé půli se domácí dostali na rozdíl jediné branky po hlavičce Escudera, Atlético si ale závěr pohlídalo, nejprve si srazil do vlastní sítě míč Fernández a v poslední minutě potvrdil výhru favorita střídající Depay. Valladolid je na 15. místě s náskokem čtyř bodů na sestupové pozice.

Senegalský útočník Jackson skóroval dvakrát během úvodních dvanácti minut. Parejo pak nedal penaltu a záhy Larsen snížil, ale po změně stran potvrdil vítězství domácích Terrats. Villarreal se na čtyřbodový rozdíl vzdálil Betisu, který v sobotu nestačil na vedoucí Barcelonu.

Cádiz zvítězil po třech zápasech a má nyní o dva body více než soupeř. Zápas domácí rozhodli brankami na přelomu poločasů, brzké snížení po obrovské chybě brankáře Ledesmy Valencii k bodovému zisku nepomohlo. Tým nenavázal na dvě předchozí vítězství a večer mohl spadnout na sestupovou pozici. Getafe však nezvládlo svůj zápas na trávníku Espaňolu Barcelona a v záchranářském duelu prohrálo 0:1 brankou Joselua z pokutového kopu. Oba dva týmy tak na první nesestupovou příčku, na které je po 32. kole právě Valencia, ztrácí dva body.

Fotbalisté Bilbaa odvrátili porážku na hřišti Mallorcy v šesté minutě nastavení, kdy na 1:1 vyrovnal z penalty nařízené za hru rukou ghanský útočník Iňaki Williams, který dal devátý gól v soutěži a je nejlepším střelcem baskického týmu. Domácí vedli od 58. minuty, kdy se trefil korejský záložník I Kang-in.

Oba týmy se rozešly smírně stejně jako v prvním vzájemném utkání na úvod španělské ligy (0:0). Sedmé Bilbao se přiblížilo na dva body šestému Betisu Sevilla, který drží poslední příčku zaručující účast v evropských pohárech. Mallorca je jedenáctá.

Sevilla po pěti zápasech, v nichž uhrála čtyři vítězství a jednu remízu, podlehla doma Gironě 0:2. Výhru hostů zpečetil v 55. minutě argentinský útočník Castellanos, který v minulém kole čtyřmi góly pokořil Real Madrid. V soutěži má na kontě už 12 branek. Girona si polepšila na osmé místo.

Španělská fotbalová liga – 32. kolo:

Cádiz – Valencie 2:1 (39. Escalante, 46. Guardiola – 51. Lino), Villarreal – Celta Vigo 3:1 (2. a 12. Jackson, 70. Terrats – 29. Larsen), Espaňol Barcelona - Getafe 1:0 (38. Joselu z pen.), Valladolid - Atlético Madrid 2:5 (42. Larin z pen., 74. Escudero - 20. Molina, 24. Giménez, 38. Morata, 86. vlastní Fernández, 90.+3 Depay), Mallorca - Bilbao 1:1 (58. I Kang-in - 90.+6 I. Williams z pen.), FC Sevilla - Girona 0:2 (23. Juanpe, 55. Castellanos).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články