Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Villarreal poprvé padl, Real i díky hattricku Ronalda porazil Alavés

Madrid - Také po desátém kole zůstane v čele španělské ligy Real Madrid. Fotbalisté královského klubu přehráli Alavés na jeho hřišti 4:1, když se hattrickem zaskvěl Cristiano Ronaldo. Barcelona zdolala poslední Granadu 1:0 a je na druhém místě s dvoubodovou ztrátou. Třetí je madridské Atlético, které v přestřelce zdolalo Málagu 4:2. Nedařilo se Villarrealu, který nečekaně prohrál na hřišti Eibaru 1:2 a utrpěl první porážku.

Cristiano Ronaldo
zdroj: Reuters autor: VINCENT WEST

Sevilla pouze remizovala v Gijónu 1:1 a na "Bílý balet" ztrácí už tři body. Atlético přehrálo Málagu 4:2 a na městského rivala ztrácí z druhé příčky tři body podobně jako Sevilla, která jen remizovala v Gijónu 1:1.

Pro kapitána Villarrealu Soriana to byla v utkání s Eibarem třetí proměněná penalta ze tří pokusů v této sezoně, tím však výčet pozitiv pro jeho klub končí. Kvůli porážce Villarreal nevyužil možnost skočit na třetí místo tabulky a je až pátý se ztrátou pěti bodů na vedoucí Real Madrid. Právě Real zůstává posledním neporaženým týmem španělské nejvyšší soutěže.

I jinou významnou statistiku Villarreal přenechal dalšímu klubu z Madridu. V lize totiž poprvé inkasoval více než jedenkrát a po celkově sedmé obdržené brance přišel o nálepku týmu s nejlepší obranou La Ligy. Ta nyní patří Atléticu Madrid s šesti obdrženými góly. 

Real musel otáčet

Real musel zápas na hřišti Alavésu otáčet. V sedmé minutě totiž otevřel skóre domácí Deyverson a stal se prvním hráčem, který v této sezoně vstřelil branku Barceloně i Realu Madrid. Pak ale začal úřadovat Ronaldo. Portugalský reprezentant nejprve proměnil pokutový kop a ještě v prvním poločase dokonal obrat střelou zpoza vápna po Benzemově přiťuknutí.

Na začátku druhého dějství sice měli domácí několik šancí, závěr zápasu ale vyšel znovu hostům. Ronaldo dostal k dispozici druhou penaltu, tentokrát však neuspěl. Chvíli poté ale skóroval střídající Morata a dvě minuty před koncem Ronaldo zkompletoval 43. hattrick v kariéře. Alavés poprvé v sezoně prohrál na domácím stadionu, Real stále zůstává neporažený.

Barcelona si poradila s Granadou, Atlético zase s Málagou

Granada poprvé v sezoně venku neinkasovala v prvním poločase, a to zrovna na půdě mistrovské Barcelony. O tom, že hosté neuhrají překvapivý výsledek, rozhodl v 48. minutě záložník Rafinha, který v tomto ročníku vyslal šest střel na branku a pět z nich skončilo gólem. Granada stále čeká na první výhru v sezoně.

Atlético vedlo nad Málagou od sedmé minuty, když se prosadil Ferreira-Carrasco. Na 2:0 zvýšil Gameiro, který zužitkoval velké zaváhání hostující obrany. Na dostřel se Málaga dostala v 31. minutě, když Ramírez z úhlu z přímého kopu překonal gólmana Oblaka.

Jenže do šaten šli domácí přesto s dvoubrankovým náskokem, neboť se minutu před přestávkou podruhé v zápase trefil Gameiro. Málaga je oblíbeným soupeřem francouzského útočníka, prosadil se proti ní v La Lize už šestkrát, což se mu proti žádnému jinému týmu nepovedlo. Dva góly v jednom zápase Gameiro vstřelil poprvé od ledna.

Ani po třetí brance se ale hosté nevzdali a v 64. minutě znovu snížil Camacho. Atlético tak poprvé v sezoně inkasovalo v ligovém duelu dvě branky. O tři body však nepřišlo, v závěru pojistil výhru Ferreira-Carrasco. Ten má v této sezoně na kontě sedm soutěžních zásahů, zatímco v minulém ročníku ve 43 duelech skóroval pětkrát. Atlético na stadionu Vicenteho Calderóna neprohrálo již 22 ligových duelů v řadě.

Sevilla v Gijónu pouze remizovala

Sevilla předchozí tři ligové zápasy vyhrála a dobře začala i v Gijónu, když od čtvrté minuty vedla gólem Vietta. Dvaadvacetiletý útočník, který v Seville hostuje z Atlética Madrid, si připsal čtvrtou trefu v sezoně.

Za domácí ale v 20. minutě po Canellově centru střelou z první vyrovnal Gómez. Vzápětí mohl vrátit hostům vedení Vázquez, trefil však pouze tyč. Utkání bylo i nadále bohaté na šance, zejména v druhém poločase mu dominovala Sevilla, další gól ale nepadl. Gijón tak drží domácí neporazitelnost s andaluským celkem, naposledy mu na stadionu El Molinón podlehl v prosinci 2009.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:

Gijón - FC Sevilla 1:1 (20. Gómez - 4. Vietto), Alavés - Real Madrid 1:4 (7. Deyverson - 17. z pen., 33. a 88. Ronaldo, 84. Morata), Atlético Madrid - Málaga 4:2 (7. a 86. Carrasco, 24. a 44. Gameiro - 31. Ramírez, 64. Camacho), Barcelona - Granada 1:0 (48. Rafinha), Eibar - Villarreal 2:1 (80. Ramis, 87. León - 41. Soriano z pen.), Bilbao - Pamplona 1:1 (28. García - 23. Riera), Betis Sevilla - Espaňol Barcelona 0:1 (62. Reyes), Las Palmas - Vigo 3:3 (52. García, 65. Viera z pen., 68. Boateng - 14. a 21. Aspas, 6. Wass). La Coruňa - Valencie 1:1 (45.+2 Colak - 56. Rodrigo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články