Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Villar už není viceprezidentem UEFA, kvůli podezření z korupce rezignoval

Nyon – Ángel María Villar už není viceprezident Evropské unie UEFA. Suspendovaný šéf španělského fotbalového svazu kvůli podezření z korupce po 25 letech na post s okamžitou platností rezignoval, stejně tak i na členství ve výkonném výboru. Předseda UEFA Aleksander Čeferin jeho rozhodnutí přijal a poděkoval Villarovi, který je momentálně ve vazbě, za dlouholeté služby evropskému fotbalu.

Ángel María Villar
zdroj: Reuters

Sedmašedesátiletý Villar byl zatčen minulý týden spolu se synem Gorkou, sekretářem regionální federace na Tenerife Ramonem Ángelem Hernándezem a viceprezidentem svazu pro ekonomiku Juanem Padrónem. Policie je podezírá ze zpronevěry, korupce a podvodu, Villar všechna obvinění popírá.

Bývalý reprezentační záložník vedl španělský fotbal bezmála třicet let, viceprezidentem UEFA byl od roku 1992 a stejnou funkci ve FIFA zastával od roku 2002. Po loňském odstoupení Michela Platiniho vedl UEFA jako dočasný předseda.

Loni také dostal od etické komise světové federace FIFA pokutu 25 tisíc švýcarských franků (asi 590 tisíc korun) za to, že nespolupracoval s vyšetřovateli korupce při volbách pořadatelů mistrovství světa v letech 2018 a 2022.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články