Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Vilanova se po 16 dnech boje s rakovinou vrací na lavičku Barcelony

Barcelona - Kouč Barcelony Tito Vilanova, kterého znovu zasáhl rakovinový nádor na příušní žláze, se pouhých 16 dnů po operaci vrací do pracovního nasazení. Na lavičku svého týmu se posadí již v nedělním derby proti Espaňolu. Vilanova tak i přes svou nemoc zmeškal jediné utkání svého týmu.

Tito Vilanova
zdroj: isifa/EPA autor: Andreu Dalmau

Již ve středu Vilanova navštívil tréninkové centrum Barcelony, a dokonce poté vedl odpolední část přípravy. "Všechny nás překvapil, jak se z toho rychle dostal, takže v neděli bude na lavičce," řekl asistent Jordi Roura, který za Vilanovu během nemoci zaskočil. "Pořád sice musí chodit na chemoterapii a ozařování, ale cítí se dobře, vrátila se mu síla a to je to nejdůležitější," přidal.

Operaci nádoru se Vilanova podrobil rovněž před rokem, kdy v Barceloně působil ještě jako asistent a k trénování se tehdy vrátil po třítýdenní pauze. Do role hlavního kouče se posunul po konci minulé sezony, kdy nahradil odcházejícího Pepa Guardiolu, pod jehož vedením klub získal tři mistrovské tituly a dvakrát vyhrál Ligu mistrů.

V tomto ročníku Barcelona s Vilanovou na lavičce dosud neprohrála a vede španělskou ligu s náskokem devíti bodů před druhým Atlétikem Madrid. Úhlavní rival Real Madrid na třetí příčce zaostává už o 16 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články