Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Viktoria Plzeň zahájila letní přípravu bez reprezentantů

Plzeň - Staronový kouč plzeňských fotbalistů Pavel Vrba přivítal na úvodním setkání v tréninkovém centru všechny dosavadní posily. Nechyběli Daniel Kolář, Jakub Řezníček ani Diego Živulič. Naopak čeští a slovenští reprezentanti se do přípravy zapojí později.     

Michael Krmenčík z Plzně v souboji s Vojtěchem Kubistou z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Záložník Kolář se vrátil na západ Čech po necelém roce a nepovedeném angažmá v tureckém Gaziantepsporu, útočník Řezníček přišel z Brna a středopolař Živulič po vypršení smlouvy ve Zlíně. Na úvodním tréninku byli i mladíci Lukáš Pfeifer, Matyáš Šampalík, Filip Vacovský, Jonáš Vais a navrátilci z hostování Miloš Kratochvíl s Janem Suchanem.

Později se do přípravy zapojí Tomáš Hořava, Jan Kopic, Michael Krmenčík a Slovák Patrik Hrošovský, kteří byli v posledních týdnech s reprezentačními výběry. Na evropský šampionát do 21 let v Polsku odjeli Aleš Matějů se Slovákem Martinem Chrienem.

Z týmu zatím odešel jen středopolař Jakub Hromada, jemuž skončilo hostování ze Sampdorie Janov a Viktoria na něj neuplatnila opci. Záložníka Michala Hlavatého si vypůjčil druholigový Sokolov.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba přivítal na prvním tréninku Plzně trojici posil

Druhý celek uplynulé sezony se připravuje na třetí předkolo Ligy mistrů. Do skupinové fáze Plzeň postoupila v letech 2011 a 2013 pod vedením Vrby. Ten se vrátil po štacích u národního týmu a v ruské Machačkale.

"Už jsem říkal na začátku při podpisu smlouvy, že chci kádr 20 hráčů a 3 brankáře. To se nemění a bude to tak během v sezony. Uvidíme, jestli budeme používat ještě některé mladé hráče," řekl Vrba.

"Nemáme nutkavou potřebu se teď pouštět do něčeho jen proto, že jsou aktivní někde jinde. Ještě hotoví nejsme, ale nečekáme nic převratného jako šest hráčů dovnitř a čtyři ven. Touhle cestou asi nepůjdeme," doplnil generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Zdeněk Bečka, který v závěru sezony působil jako hlavní kouč, přešel zpět do role asistenta. Na stejnou pozici si Vrba přivedl Dušana Fitzela a Martina Ticháčka. Naopak bývalý asistent a dlouholetý kapitán Pavel Horváth odešel trénovat do Sokolova.

"Pokud chce být Pavel někdy dlouhodobě hlavním trenérem, a nejen na záskok, tak je to správná cesta," podotkl Vrba.

Viktorii čekají na začátku přípravy soupeři z nižších soutěží - Rokycany a plzeňský Petřín, poté druholigové celky Ústí nad Labem, Sokolov a České Budějovice. Na začátku července odjede kompletní mužstvo na soustředění do Rakouska, kde se utká s Fürthem, Wolverhamptonem a Watfordem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články