Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Víkend ve znamení zelené. Ligové kluby v posledním kole podpoří charitu

Praha – Závěrečné podzimní kolo první fotbalové ligy bude ve znamení zelené barvy. Kluby z nejvyšší soutěže totiž podobně jako na jaře podpoří charitativní projekt Zelený život. Na všech osm stadionů budou mít volný přístup děti z vybraných dětských domovů a kromě sledování zápasů samotných si mohou prohlédnout zázemí stadionů včetně šaten pro ligové hráče.

Projekt Zelený život
zdroj: ČT

Novou tváří projektu Ligové fotbalové asociace (LFA)  se stal bývalý reprezentační obránce Zdeněk Grygera, který se tak připojil k modelce Aleně Šeredové. "Přínosem tohoto projektu je fakt, že se to dělá pro děti a handicapované. Je důležité, aby na veřejnost dostalo více informací. Myslím si, že je to i můj úkol, abychom to více medializovali," řekl Grygera. "Jsem rád, že mohu něco podobného podpořit, a přidám pomocnou ruku. Ze zahraničí jsem byl zvyklý na to, že pro kluby byla podpora charity samozřejmost. Vítám všechny podobné aktivity i u nás doma."

A vzpomínal třeba na to, jak se před lety ve službách Ajaxu Amsterodam zapojil na vozíčku do exhibiční basketbalové bitvy proti handicapovaným. "Byl to velký zážitek, pro nás i pro ty lidi, kteří v životě neměli tolik štěstí," uvedl Grygera.

Organizátoři projektu Zelený život očekávají, že na osm ligových zápasů může dorazit až 300 dětí z 20 domovů.

Při posledním podzimním kole budou mít všichni hráči na předzápasovém nástupu zelené šály stejně jako členové realizačních týmů, kteří si oblečení ozdobí i stužkou ve stejné barvě odkazující projekt vzniklý v letošním roce.

Jeho součástí je nově také nadační fond, který nedávno odsouhlasilo ligové shromáždění. Fond má sdružovat finanční prostředky, zatím se v něm sešlo 140 tisíc korun. Ty byly použity na nákup automobilu speciálně upraveného pro vozíčkáře. "Výhledově počítáme s tím, že Zelený život bude podporovat především právě handicapované a děti," uvedl předseda LFA Dušan Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Víkend ve znamení zelené. Ligové kluby v posledním kole podpoří charitu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články