Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vieira míří do Manchesteru City

Paříž - Francouzský fotbalista Patrick Vieira opustí lídra italské ligy Inter Milán a po pěti letech se vrátí do Anglie. Někdejší opora Arsenalu bude hrát za Manchester City a doufá, že se prosadí do reprezentačního kádru pro mistrovství světa. Na šampionátu by se Vieira představil už počtvrté. Třiatřicetiletému záložníkovi nedával trenér José Mourinho v Interu příliš mnoho šancí. Vieira doufá, že v Manchesteru City bude hrát víc a přesvědčí o svých kvalitách.

"Chci jet na mistrovství světa, to je hlavní důvod," řekl Vieira, který je stále kapitánem francouzské reprezentace, třebaže za ni v soutěžním utkání nastoupil naposledy v září 2007. 

V Arsenalu strávil Vieira devět sezon, před pěti lety odešel do Juventusu a posléze do Interu. "V Manchesteru City snad dokážu trenérovi (Robertovi Mancinimu), že jsem pořád tím samým hráčem jako v době, kdy vedl Inter," dodal mistr světa z roku 1998. S anglickým klubem, který ho získal zadarmo, by Vieira po lékařské prohlídce měl uzavřít smlouvu na rok a půl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články