Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Videu už nedokázala odolávat ani UEFA, bude v Lize mistrů i na Euru

Videorozhodčí si odbyl vcelku úspěšnou premiéru na mistrovství světa, osvědčil se i v několika ligových soutěžích včetně té české, v Lize mistrů ale stále chybí. Tento stav však bude platit už jen jednu sezonu. Evropská fotbalová unie UEFA rozhodla, že od příštího ročníku bude systém videorozhodčích připraven i v duelech nejprestižnějšího evropského poháru, stejně jako na mistrovství Evropy 2020.

Použití videa ve fotbale
zdroj: ČTK/DPA

UEFA se zavedení technologie dlouho bránila, nakonec ale výkonný výbor unie rozhodl, že od příštího roku VAR spustí. Poprvé 14. srpna v utkání o Superpohár UEFA v Istanbulu.

"Věříme, že zavedení videorozhodčího v srpnu 2019 nám dá dostatek času k seznámení se s tímto robustním systémem a vyškolení rozhodčích, aby efektivně a úspěšně používali VAR v Lize mistrů, která je světovou vlajkovou lodí klubových soutěží," uvedl v prohlášení šéf evropského fotbalu Aleksander Čeferin.

Po Superpoháru UEFA, Lize mistrů a Euru 2020 bude videorozhodčí od sezony 2020/21 fungovat také v Evropské lize a od roku 2021 i ve finálovém turnaji Ligy národů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články