Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Vaclík si se Sevillou zahraje Ligu mistrů, Real v Granadě vydřel výhru a je krok od titulu

Tomáš Vaclík si v příští sezoně zahraje Ligu mistrů. Jeho Sevilla má totiž díky prohře Villarrealu se San Sebastianem 1:2 jistotu nejhůře konečného čtvrtého místa a tím pádem i účasti v základní skupině nejprestižnější fotbalové soutěže. Zároveň pokračuje barcelonský hon na Real Madrid. Katalánci vydolovali hubenou výhru 1:0 ve Valladolidu, o kterou se postaral gólem Arturo Vidal. "Bílý balet" drží v čele po výhře v Granadě 2:1 čtyřbodový náskok.

Fotbalisté Barcelony se radují z gólu ve Valladolidu
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Real vyhrál i devátý zápas po koronavirové přestávce. V Granadě rozhodl už během prvních 16 minut. V 10. minutě nejprve z ostrého úhlu překvapil brankáře ranou pod břevno Mendy a připsal si první soutěžní gól v dresu Bílého baletu. O šest minut později se střelou na vzdálenější tyč prosadil Benzema a zaznamenal 19. branku v sezoně La Ligy. Na lídra tabulky kanonýrů Messiho z Barcelony ztrácí tři trefy.

Granada po přestávce utkání výrazně zdramatizovala. V 50. minutě prostřelil Courtoise Machís a Real po pěti kolech inkasoval. V závěru mohli domácí srovnat, Bílý balet zachránil před brankovou čárou kapitán Ramos.

Vidal skóroval v duelu Barcelony s Valladolidem v 15. minutě po posunutí Lionela Messiho v pokutovém území. Barcelonský kapitán Messi se tak dostal na metu 22 branek a 20 asistencí, což se v některé z pěti nejlepších evropských soutěží naposledy podařilo v sezoně 2002/03 Thierrymu Henrymu ještě v Arsenalu.

San Sebastian výhrou ve Villarrealu zvýšil naděje na start v Evropské lize. Na sedmém místě, které jako poslední zaručuje účast v soutěži, drží tříbodový náskok před osmým Bilbaem. Stejně bodů jako San Sebastian má šesté Getafe po bezbrankové remíze na hřišti zachraňujícího se Alavésu. Ten se přiblížil udržení a na první sestupovou příčku má k dobru čtyři body.

Celta Vigo se mohla bodovým ziskem v Pamploně výrazně přiblížit k záchraně a po brzké brance Santiho Miny vedla, ale po necelé čtvrthodině vyrovnal domácí Enric a výhru přiřkl Osasuně v 91. minutě José Arnaiz.

Atlético vstřelilo první gól zápasu ve 22. minutě, ten však po předcházející hře rukou videorozhodčí odvolal. Podobný příběh se opakoval o čtvrt hodiny později, to nebyla trefa uznána pro ofsajd, ve kterém se nacházel unikající Álvaro Morata.

Další verdikt proti madridským přišel v 57. minutě, kdy byl vyloučen za podražení unikajícího soupeře Mario Hermoso. Atlético se ale přesto ujalo vedení, jež mu v 74. minutě zařídil Diego Costa. Hostům k bodům nepomohl ani jubilejní 550. ligový start Joaquína Sáncheze, který se tak v historickém žebříčku dotáhl na druhého Raúla Gonzáleze.

Sevilla i bez zraněného Vaclíka doma nezaváhala

K vítězství 2:0 nad Mallorcou nasměroval andaluský celek v 41. minutě Lucas Ocampos, jenž s přehledem proměnil pokutový kop. V závěru přidal pojistku střídající Júsuf Nesjrí. Seville při devítibodovém náskoku na pátý Villarreal stačí k jistotě nejhůře čtvrtého místa jakékoli zaváhání konkurenta.

Útočník Sevilly Júsuf Nesjrí slaví gól
zdroj: ČTK/EFE autor: Jose Manuel Vidal

Bilbao vyhrálo na hřišti Levante 2:1 brankami útočníka Raúla Garcíi. Nejlepší střelec baskického klubu se dvakrát trefil v úvodním dějství. Nejprve ve 4. minutě skóroval přesným volejem a v nastaveném čase chytře přeloboval brankáře Aitora Fernándeze. García dal už patnáct branek a stále vylepšuje životní střeleckou sezonu.

Eibar si poradil 2:0 s už jistě sestupujícím Espaňolem, oba góly obstaral Exposito. Španělský záložník zapsal první gól z penalty a druhý z dorážky po dalším pokutovém kopu, který mu tentokrát chytil brankář Diego López.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:

Pamplona - Vigo 2:1 (23. Enric, 90.+1 José - 10. Mina), Valladolid - FC Barcelona 0:1 (15. Vidal), Atlético Madrid - Betis Sevilla 1:0 (74. Costa), Espaňol Barcelona - Eibar 0:2 (25. z pen. a 36. Exposito), Levante - Bilbao 1:2 (71. Bardhi - 4. a 45.+1 R. García), Leganés - Valencie 1:0 (18. R. Pérez z pen.), FC Sevilla - Mallorca 2:0 (41. Ocampos z pen., 84. Nesjrí), Alavés - Getafe 0:0, Villarreal - San Sebastian 1:2 (85. Cazorla - 61. Willian José, 75. Llorente), Granada - Real Madrid 1:2 (50. Machís - 10. Mendy, 16. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články