Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Viceprezident Juventusu Nedvěd před začátkem Serie A: Budeme se snažit vyhrát všechno

V sobotu odstartuje další ročník italské nejvyšší soutěže a hlavním favoritem bude opět Juventus. Podle viceprezidenta Pavla Nedvěda touží fotbalisté z Turína opanovat v nadcházející sezoně vše, co se dá. Šestačtyřicetiletá klubová legenda věří, že úřadující šampioni Serie A v čele s Cristianem Ronaldem jsou schopni dostát vysokým cílům.

Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd na tiskové konferenci před začátkem Serie A
zdroj: twitter.com/JuventusFC

"Budeme se snažit vyhrát všechno, ale nestavíme jednu soutěž nad druhou. Triumfovat v Lize mistrů je cíl, ale ne posedlost. Věřím, že máme jeden z nejlepších týmů v Evropě," řekl Nedvěd na tiskové konferenci, kterou vedl místo trenéra Maurizia Sarriho, jehož skolil zápal plic a v úvodních dvou ligových zápasech nebude na lavičce.

"Juventus chce v této sezoně znovu vyhrávat. Hodně jsme se změnili, ale není to žádný přechodný rok. Sarri odvádí skvělou práci a po reprezentační přestávce se vrátí. Máme velkou radost, tým ho následuje," pokračoval Nedvěd.

Sarri nahradil na lavičce Massimiliana Allegriho, který s týmem během pěti sezon získal jedenáct trofejí.

"Stará dáma" přes léto výrazně posílila. Z Ajaxu Amsterdam koupila za 85,5 milionu eur (přes 2,2 miliardy korun) žádaného dvacetiletého stopera Matthijse de Ligta. Kromě něj vylepšili střed obrany Merih Demiral s Cristianem Romerem a kraj defenzivy Luca Pellegrini s Danilem.

Do záložní linie přišli zdarma Adrien Rabiot a Aaron Ramsey. Zadarmo se po roce v Paris St. Germain vrátila i klubová legenda gólman Gianluigi Buffon. Po půlročním hostování v Chelsea zamířil zpět do Turína i Gonzalo Higuaín. "Jde o jednoho ze dvou nebo tří nejlepších útočníků na světě. Jsme rádi, že ho v kádru máme, navíc se mu vydařila příprava," prohlásil Nedvěd.

Nevyloučil, že vedení možná do konce přestupového období ještě někoho přivede. "Trh se stále neuzavřel a využijeme každé příležitosti, která nastane. Nesmíme se vzdát. Finančně jsme na tom dobře. Pokud bude potřeba někoho pořídit, pak to uděláme. Jinak zůstaneme v aktuálním složení," konstatoval rodák z Chebu.

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Jedním z největších konkurentů Juventusu v boji o ligový primát by měl být Inter Milán, jenž za 65 milionů eur (téměř 1,7 miliardy korun) přivedl z Manchesteru United útočníka Romela Lukaka a trenérskou pozici svěřil Antoniu Contemu.

"Trochu to na vás zapůsobí. Antonio s Juventusem přepisoval historii jako hráč i trenér. O jeho kvalitách moc dobře víme. Uvědomujeme si, že proti nám stojí silní soupeři, kteří touží okamžitě zvítězit," upozornil Nedvěd.

Juventus odstartuje nový ročník Serie A v sobotu v Parmě a o týden později přivítá dalšího velkého soupeře v boji o titul Neapol. Sarri kvůli nemoci přijde o pikantní souboj, jelikož rodnou Neapol před loňským odchodem do Chelsea vedl tři roky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články