Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Viceprezident Gill potvrdil svůj konec ve FIFA

Curych - Svou rezignaci na post viceprezidenta výkonného výboru FIFA potvrdil David Gill. Splní tak slib, který dal před diskutovanými volbami. Bývalý ředitel Manchesteru United už se nezúčastnil zasedání světové fotbalové exekutivy.

David Gill a Sepp Blatter
zdroj: ČTK/ZUMA/I-Images

"Nesahám k tomuto kroku s lehkým srdcem, ale zničující události posledních tří dní mě přesvědčily, že je pro mě nepřijatelné být členem výkonného výboru FIFA pod současným vedením," řekl Gill, který ve volbách, stejně jako většina Evropy, podporoval Alího bin Husajna.

"Přijímám, že pan Blatter byl demokraticky zvolen a přeji FIFA, aby se úspěšně vypořádala s problémy, kterým čelí. Ale moje profesionální reputace je pro mě velmi důležitá a prostě nevidím možnost, že by se vše otočilo v dobro pro světový fotbal, když pan Blatter zůstává na svém místě. Proto se chci soustředit hlavně na svou práci pro UEFA a anglický fotbal," uvedl Gill.

Sedmapadesátiletý Brit byl přitom do vedení FIFA zvolen UEFA teprve letos v březnu, kdy nahradil Jima Boyce, a měl před sebou čtyřletý mandát. UEFA nyní bude muset zvolit jeho nástupce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články