Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vicemistři z roku 1996 plánují fotbalový turnaj, chtějí pozvat i Zidana

Praha – Přesně dvacet let od startu fotbalového mistrovství Evropy 1996 tehdejší český výběr nadále drží pohromadě a plánuje společné akce. Za rok by rád v Česku přivítal semifinalisty z Anglie na jakémsi neoficiálním mistrovství Evropy hráčů nad 35 let. Na dnešní tiskové konferenci to řekl hlavní organizátor sdružení Czech Team 96 Pavel Kuka.

"Příští rok bychom rádi zorganizovali zatím největší akci, malý turnaj semifinalistů z Eura 1996. Tedy nás, Německa, Anglie a Francie. Dostat sem hráče jako Zinedine Zidane či Youri Djorkaeff by byla skvělá propagace fotbalu. Bylo by to takové malé Euro pro hráče nad 35 let," řekl Kuka. "Zatím ale nechci nic slibovat, protože k tomu je třeba sehnat silné partnery. Budu ale o to usilovat," dodal.

Prvního z partnerů už sehnal, když se domluvil na spolupráci s bankou UniCredit. Společně dnes představili i nové dresy, ve kterých bude Czech Team hrát fotbalové a hokejové exhibice, které mají charitativní podtext a jejich výtěžek putuje na Nadaci fotbalových internacionálů. "Naposledy jsme hráli na pomoc vážně nemocné dcery jednoho bývalého hráče," uvedl Kuka.

Je nám líto, video expirovalo.
Vicemistři z Eura 1996 se znovu sešli

Češi sehráli zápas s bývalými hvězdami Německa v repríze finále z roku 1996 a vyhráli 6:3. Němci proto žádají odvetu, ke které by mohlo dojít už letos v srpnu. "Problémem ale je, že jsme v tu dobu chtěli hrát se Slovenskem. Nyní probíhají jednání. Uvidíme. Němci ale po odvetě hodně touží," řekl Kuka.

Ve hře je i možnost, že by Czech Team 96 v budoucnu startoval na prestižním turnaji internacionálů v Hongkongu. "Teď jsme tam byli s Liverpoolem, a když se dozvěděli, že tu máme tento tým, tak projevili zájem, zda bychom tam za rok nechtěli přijet také," prozradil další z vicemistrů Patrik Berger.

Zástupci Czech Teamu 96 se zúčastní například i tenisové exhibice během filmového festivalu v Karlových Varech. "Na síti bude Honza Koller, takže budeme neprůstřelní," řekl Kuka. "Tehdy na Euru jsme byli skvělá parta, což nám pomohlo ke stříbru, a náš tým drží i dvacet let poté stále při životě," dodal.

Loni Če

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články