Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Více než 170 tisíc diváků sledovalo Asensiův koncert, marod Realu je nejlepší v La Lize

V červenci loňského roku si Marco Asensio přetrhl přední zkřížený vaz a celou sezonu v nominaci Realu Madrid schází. Během dlouhé rekonvalescence našel ofenzivní záložník zálibu v eSports, což naplno ukázal v charitativním turnaji ve hře FIFA 20 organizovaném La Ligou. Jeho vítězné finále s Aitorem Ruibalem z Leganés si v přímém přenosu španělské televize nenechalo ujít přes 170 tisíc fanoušků.

Marco Asensio se raduje z gólu v dresu Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Enormní zájem fotbalových nadšenců u obrazovek posílil i celkový výtěžek dobročinné akce, která koronavirem citelně zkroušenému Španělsku generovala v boji s onemocněním COVID-19 více než 140 tisíc eur (přibližně 4 miliony korun).

Turnaji, do něhož se zapojilo osmnáct z dvaceti klubů nejvyšší soutěže (Barcelona a Mallorca mají smlouvu s konkurenční firmou Konami, pozn. autora), se navíc nadprůměrně věnovala i tamější sportovní média.

Streamy z utkání inzerovaly na internetových stránkách například deníky Marca nebo AS a fotbalisté absolvovali po zápasech i kolotoč tradičních rozhovorů, které vedl populární komentátor Miguel Ángel Román.

"Byl to skvělý nápad, užili jsme si spoustu legrace. Hlavním cílem však bylo nabídnout lidem v této těžké době rozptýlení a možnost se alespoň na chvíli zasmát. Doufám, že jsme je potěšili a zároveň pomohli," napsal Asensio na Twitter.

Turnaj se uskutečnil na základě podobného úspěchu z minulého týdne. Místo odloženého derby hráli FIFA 20 rivalové Borja Iglesias z Betisu a Sergio Reguilon z FC Sevilla. Jejich souboj vzbudil v andaluském městě pozitivní vlnu emocí.

Pandemie koronaviru si ve Španělsku doposud vyžádala více než dva a půl tisíce obětí, nakažených je v současnosti téměř 40 tisíc.

Zdroj
Marca, Irishtimes.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články