Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Víc než rekordy mě zajímá dobro týmu. I proto byl poslední rok nejlepší, řekl Ronaldo

Za svou bohatou kariéru prožil už spoustu fantastických roků, ale nejlepší? Ten podle Cristiana Ronalda přišel až nyní. V roce 2018. Hvězdný Portugalec sice neposbíral tolik trofejí, jako v jiných letech, ale sám se cítil výborně a pochvaluje si nové výzvy v Juventusu. Zároveň prozradil, že se brzy objeví zpět v reprezentaci a nevyloučil ani možný návrat domů.

Cristiano Ronaldo se raduje z branky v dresu Juventusu
zdroj: Reuters autor: MASSIMO PINCA

Ani Zlatý míč, ani ligový titul či trofej s reprezentací. "Pouze" dokonaný historický počin v podobě třetí výhry s Realem Madrid v řadě v Lize mistrů a 41 vstřelených gólů.

Rok 2018 tak pro Cristiana Ronalda statisticky nejúspěšnější v kariéře rozhodně nebyl. Třiatřicetiletý Portugalec to však cítí jinak. "2018 se zapsal jako nejlepší rok mé kariéry," prozradil.

"Nehraji totiž kvůli lámání rekordů. Jde mi hlavně o to, abych kvalitně pracoval pro dobro klubu," nechal se slyšet odhodlaně.

Právě tým v roce 2018 Ronaldo změnil, když nově působí v Juventusu a italskou misi si zatím portugalský útočník nemůže vynachválit. I díky tomu, že v Serii A poznává nové soupeře, kteří jsou mnohdy dle jeho slov náročnější než ve Španělsku.

Ronaldo, který se 14 brankami vede statistiku střelců italské nejvyšší soutěže a celkově ve všech soutěžích stihl 15 zásahů (lepší je v Juventusu jen Paolo Dybala), cítí, že obránci na Apeninském poloostrově si na něj dávají daleko větší pozor.

"V Serii A mě obsazují stejně těsně jako ve Španělsku, ale mám méně místa, jelikož týmy mají excelentní obrany," popsal.

I díky Ronaldovi má Juventus v italské lize opět namířeno za osmým titulem v řadě. Na druhou Neapol má po 19 kolech náskok 9 bodů a stále je bez prohry. Hlavním cílem turínského giganta je ale Liga mistrů.

"Je to samozřejmě sen, ale nesmí se stát naší posedlostí. Tým však trofeje samozřejmě počítá a já dělám vše pro to, abychom na ně dosáhli," řekl Ronaldo, který by ušatý pohár mohl zvednout nad hlavu počtvrté v řadě a pošesté v kariéře (4x Real, 1x Manchester United).

V 33 letech je Portugalec v současnosti třetí nejstařší hráč kádru Juventusu, sám se však cítí výborně. "Nevím, kdy moje kariéra skončí, ale já se cítím dobře a chci pokračovat ještě mnoho let," popsal s tím, že zatím není jasné, kde kariéru ukončí.

"Jestli se někdy vrátím domů do Sportingu jako Nani? Ve fotbale nikdy nevíte. V roce 2019 se ale určitě vrátím do portugalské reprezentace," dodal Ronaldo.

Překoná rok 2019 ten minulý?

Zdroj
ČT sport, football-italia

Hlavní zprávy

Nejčtenější články