Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Veselý navázal na rodinnou červenobílou tradici

Praha – Veselý, jméno, které je pro všechny slávisty legendární. František mladší za sešívané hrál 25 let a nastoupil k více než čtyřem stovkám zápasů. Nyní se v červenobílém prohánějí jeho dva vnuci. Lukáš za žáky, Daniel včera zažil prvoligovou premiéru. Předtím byl třikrát jen mezi náhradníky. Talentovaný útočník si velkou premiéru užil, byť byla jen minutová, a teď sní o tom, že za červenobílé vstřelí v nejvyšší soutěži gól.

Daniel Veselý
zdroj: ČT24

"Jsem strašně rád, že mi tohle trenér Poustka umožnil," pronesl Veselý po své prvoligové premiéře. Veselý se už několik dní připravuje s prvním týmem Slavie a díky karetním trestům a velké marodce dostal šanci. "Hraji za rezervu, ale už jsem asi čtrnáct dní v áčku. Byl jsem na lavičce a teď jsem dostal poprvé šanci. Neskutečně jsem si to užil a doufám, že mi dá trenér těch šancí víc a že to bude pokračovat," řekl.

Na svého dědu, který nečekaně zemřel před necelými třemi lety, stále rád vzpomíná. "Díval jsem se na některé staré záběry. Pak jsme s ním jezdili, když hrál zápasy za Amforu. Bylo skvělé, co ve svých letech dokázal," prohlásil devatenáctiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Daniela Veselého

Připustil, že žít se slavným jménem není vždy úplně jednoduché. "Očekávání jsou velká, když máte takovéhle jméno. Ale já už se s tím naučil žít, tak snad diváky a Slavii nezklamu. Zatím jsem nic nedokázal, ale budu se snažit s dědou, pradědou i tátou nějak vyrovnat," uvedl.

Po premiérovém startu má další velký sen - vstřelit za Slavii v první lize gól. "Na to se i docela těším, to by bylo skvělé. Snad dostanu další šanci co nejdříve, budu postupně chodit na hřiště dřív a dřív a pak třeba jednou od začátku," prohlásil nadějný mladík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články