Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Verona triumf nad AC nezopakovala, venku zvítězila Fiorentina i Inter

Řím - Fotbalisté Hellasu Verona nenavázali na šokující výhru 2:1 nad AC Milán a ve druhém kole italské ligy prohráli na hřišti AS Řím 0:3. Vedle jejich soupeře se k Juventusu a Neapoli mezi šestibodové týmy zařadili ještě hráči Interu Milán a Fiorentiny.

Robinho slaví gól do sítě Cagliari
zdroj: ČTK/AP autor: Simone Spada

Ligový nováček a šampion ze sezony 1984/85 Hellas držel v Římě naděje na body téměř hodinu, pak ale tečoval míč do vlastní branky obránce Fabrizio Cacciatore. Na vstřelený gól pak navázaly výstavními ranami balkánské opory záložní řady domácích: během deseti minut výsledek uzavřeli Miralem Pjanič z Bosny a střídající Srb Adem Ljajič.

Hráči AC úvodní porážku napravili domácí výhrou 3:1 nad Cagliari. Už v osmé minutě oslavil návrat do základní sestavy po zranění gólem útočník Robinho a na 2:0 zvýšil sváteční střelec Philippe Mexés, který v minulé sezoně svou jedinou brankou v 87. minutě závěrečného kola poslal AC do kvalifikace Ligy mistrů.

Na snížení Marca Saua z dalekonosné střely odpověděl po přestávce tvrdou dorážkou Mario Balotelli a poslal AC na šestou příčku, nejlepší z tříbodových celků.

Zásluhou branek Rodriga Palacia, Juta Nagatoma a Ricarda Alvareze zvítězil i konkurenční Inter. Catanii zdolal 3:0 a navázal na výhru 2:0 z úvodního duelu s Janovem. Ten dnes poznal ofenzivní sílu Fiorentiny, která ho zdolala 5:2 a také se zařadila mezi šestibodové týmy.

Už v první půli rozhodli o vítězství "Violy" Alberto Aquilani, Giuseppe Rossi a německý útočník Mario Gomez, který dal první gól od příchodu z Bayernu. Jeho zásah byl nakonec vítězný, protože za Janov se po pauze trefili Alberto Gilardino a z penalty Francesco Lodi, náskok Fiorentiny však pojistil Rossi a v nastavení z pokutového kopu znovu Gomez.

Necelé čtyři měsíce po svém posledním vzájemném duelu v druhé lize se utkali ligoví nováčci Sassuolo a Livorno. Třetí tým posledního ročníku Serie B Livorno oplatil jejímu vítězi porážku 0:1 a dnes vyhrál 4:1.

Výsledky 2. kola:

AS Řím - Hellas Verona 3:0 (56. vlastní Cacciatore, 59. Pjanič, 67. Ljajič), AC Milán - Cagliari 3:1 (8. Robinho, 31. Mexés, 62. Balotelli - 33. Sau), Bergamo - FC Turín 2:0 (57. Stendardo, 81. Lucchini), Boloňa - Sampdoria Janov 2:2 (41. Moscardelli, 64. Kone - 25. Eder, 71. Gabbiadini), Catania - Inter Milán 0:3 (19. Palacio, 56. Nagatomo, 80. Alvarez), FC Janov - Fiorentina 2:5 (54. Gilardino, 60. Lodi z pen. - 14. a 55. Rossi, 42. a 90.+4 z pen. Gomez, 10. Aquilani), Sassuolo - Livorno 1:4 (66. Zaza - 69. a 86. z pen. Emeghara, 44. Greco, 75. Paulinho), Udine - Parma 3:1 (12. Agyemang-Badu, 72. Heurtaux, 89. Muriel z pen. - 82. Cassano).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články