Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Věřím, že holky položí na hřišti život, řekl trenér mladých lvic Navrátil o domácím ME

Již v pondělí vstoupí české fotbalové reprezentantky do 19 let do domácího evropského šampionátu, který hostí Moravskoslezský kraj. Na úvod jejich nelehké skupiny okusí sílu Francouzek. Svěřenkyně trenéra Jana Navrátila se při premiéře na závěrečném turnaji ve čtyřčlenné skupině A utkají ještě s dalšími favority Španělskem a Itálií a jakýkoliv bodový zisk by pro ně byl velkým úspěchem. Přímý přenos pondělního duelu lvic sledujte od 10:50 na programu ČT sport nebo ČT sport Plus.

Výběr fotbalistek do 19 let se připravuje na ME
zdroj: Fotbal.cz

Osm účastníků turnaje je rozděleno do dvou skupin, z nichž první dva celky projdou do semifinále. Česká reprezentace startuje na evropském šampionátu poprvé v historii díky pořadatelství a případným postupem by způsobila senzaci. Druhou skupinu tvoří Anglie, Německo, Norsko a Švédsko.

"Už před losem jsme věděli, že ať bude proti nám vylosovaný kdokoliv, bude to určitě složitá skupina. Francie minulý vítěz, Španělsko výborný tým a Itálie taktéž. Skupina velmi atraktivní, s velice silnými soupeři, ale uděláme maximum pro to, abychom je potrápili. Věřím, že holky položí na hřišti život a užijeme si každou minutu, protože hrát na Euru je obrovský svátek," uvedl Navrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Začíná ME fotbalistek do 19 let

Český celek v dubnu prohrál s Francií vysoko 1:5 v druhé fázi kvalifikace, v níž se navzdory jistému startu na šampionátu představil. Vloni v říjnu mladé reprezentantky v úvodní části podlehly Španělsku 1:3.

"Francie je ve všech směrech vynikající tým. Takticky, silově ty holky opravdu umí skvěle hrát fotbal, výborně zrychlují hru a je radost se na ně dívat. Ale budeme se určitě snažit na ně něco vymyslet, abychom byli konkurenceschopní," uvedl Navrátil.

"Se Španělskem jsme hráli na podzim a prohráli 1:3. Utkání bylo výborné, i když to byl náš třetí zápas ve skupině, který je vždy složitý na síly, které rychle ubývají. S Itálií jsme se ještě nesetkali. Viděl jsem je na videu proti Norsku a z obou dvou stran to byl skvělý zápas," dodal Navrátil.

Šampionát se uskuteční na pěti stadionech: v Ostravě ve Vítkovicích a na Bazalech, v Karviné, Opavě a ve Frýdku-Místku. Finále je na programu 9. července. Češky rozehrají turnaj ve Vítkovicích, proti Španělsku se představí v Opavě a proti Itálii ve Frýdku-Místku. Minulý šampionát devatenáctek před třemi lety ovládla Francie, předtím se dvakrát za sebou radovaly Španělky. Poslední dvě Eura v letech 2020 a 2021 byla zrušena kvůli koronaviru.

Česko před pěti lety hostilo mistrovství Evropy hráček do 17 let. Mladé reprezentantky tehdy ve třech zápasech nebodovaly a skončily ve skupině poslední. Turnaj hostily Plzeň, Příbram, Domažlice a Přeštice.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články