Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Venezuela drží v kvalifikaci MS naději na historický postup

Asunción - V jihoamerické kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2014 zvítězili fotbalisté Venezuely na hřišti Paraguaye 2:0 a na šestém místě devítičlenné tabulky drží naději na postup. Pro "Los Llaneros" by to byl historický úspěch, protože jako jediný jihoamerický celek na světovém šampionátu ještě nikdy nestartovali. Naopak čtvrtfinalisté posledního mistrovství světa pokračují ve špatných výkonech, zatím nasbírali pouhé čtyři body a patří jim poslední místo.

Argentinci remizovali v Peru 1:1 a udrželi první místo v tabulce. V Limě přitom nebyli daleko od porážky, protože domácí Claudio Pizarro neproměnil penaltu a ve druhém poločase Paulo Cruzado trefil tyč. Pokutový kop nařídil rozhodčí už ve třetí minutě zápasu po faulu Angela Di Maríi na Jeffersona Farfána, brankář Sergio Romero však Pizarrovu střelu kryl.

Aktivní Peru se přesto dočkalo vedení, když se ve 22. minutě trefil Carlos Zambrano. Argentině se povedlo vyrovnat prakticky z první nebezpečnější akce. Po přihrávce Ezequiela Lavezziho se v 37. minutě trefil Gonzalo Higuaín. Útočník Realu Madrid zaznamenal už šestý gól v kvalifikaci a upevnil si první místo v pořadí střelců.

Peru bylo nadále aktivnější a po přestávce sahalo i po třech bodech, Cruzado však trefil jen tyč. Domácím k bodu s favoritem pomohla i těsná osobní obrana, kterou nedali prostor argentinské hvězdě Lionelu Messimu. "Byl to spíš boj než fotbal. Vůbec nám nedovolili hrát tak, jak bychom chtěli," uvedl barcelonský útočník.

Argentina má v čele kvalifikační tabulky na kontě 14 bodů, po jejím zaváhání v Peru se však na rozdíl jediného bodu dotáhly Kolumbie s Ekvádorem. Kolumbie porazila v deseti hrající Chilany 3:1, Ekvádor remizoval s Uruguayí 1:1. Na mistrovství v Brazílii v roce 2014 postoupí přímo čtyři celky, pátý čeká baráž s asijským soupeřem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články