Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Velšský reprezentant Evans si prošel vězením kvůli znásilnění, teď byl očištěn

Londýn - Bývalý velšský fotbalový reprezentant Ched Evans, jenž strávil více než dva roky ve vězení za znásilnění, byl v novém procesu shledán nevinným. Právníci sedmadvacetiletého někdejšího útočníka Manchesteru City a Sheffieldu United uspěli po odvolání u poroty s novými informacemi.

Ched Evans se svou snoubenkou Natashou Masseyovou a advokátem Shaunem Draycottem
zdroj: ČTK/PA

V prohlášení, které přečetl mimo soudní síň fotbalistův právní zástupce Shaun Draycott, Evans uvedl, že verdikt přijal s velkou úlevou. Poděkoval svým přátelům a rodině a nejvíce pak své snoubence Natashe. "Rozhodla se možná až neuvěřitelně, že mě podpoří v mé nejtemnější hodině," uvedl Evans v prohlášení.

Podle Daycotta by se mohl Evans vrátit k fotbalu, tedy až doléčí současné zranění.

Evans, jenž má na kontě třináct startů za reprezentaci, byl odsouzen k pěti letům vězení v dubnu 2012. Po odpykání poloviny trestu byl v říjnu 2014 propuštěn. Obvinění ze znásilnění opakovaně odmítal, sex byl podle něj dobrovolný.

Devatenáctiletá dívka ho podle jeho tvrzení přizvala k hrátkám, které v hotelovém pokoji provozovala s jeho spoluhráčem Claytonem McDonaldem. Následně ale tvrdila, že byla natolik opilá, že si nic nepamatuje.

Nové vyšetřování vypátralo další dva muže, kteří s ní měli stejnou zkušenost, v jejich případě žádné obvinění ze znásilnění nenásledovalo.

Zdroj
ČTK, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články