Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Velmi dobrý bod z venku, pochválil Solskjaer své rudé ďábly po remíze s Alkmaarem

I přes bezbrankovou remízu s Alkmaarem se hráči Manchesteru United dočkali po utkání Evropské ligy pochvaly od trenéra Ole Gunnara Solskjaera. Remízu z venku, kde "rudí ďáblové" nevyhráli v desátém soutěžním utkání za sebou, považuje za úspěch.

Ole Gunnar Solskjaer
zdroj: Reuters autor: JOHN SIBLEY

United v Premier League zažívají nejhorší start do sezony za posledních třicet let, když ze sedmi kol získali jen devět bodů a patří jim desáté místo v tabulce. Mimo svůj stadion nezvítězili od březnového triumfu 3:1 nad Paris St. Germain v odvetném osmifinále Ligy mistrů.

Manchesterský tým má ve skupině L Evropské ligy čtyři body za domácí výhru 1:0 nad Astanou a aktuální remízu s Alkmaarem. Nizozemský celek slavného anglického protivníka v azylu v Haagu na umělé trávě výrazně přestřílel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Alkmaar - Manchester United

"Je to velmi dobrý bod z venku proti těžkému soupeři na obtížném hřišti, se kterým jsme se v prvním poločase sžívali. Udělali jsme několik změn v sestavě, takže jsem velice spokojený," řekl Solskjaer. "Bylo hodně zápasů, které jsme mohli a měli vyhrát. Nemyslím si, že ta venkovní série je problém," přidal norský kouč.

Podle něj sudí Gediminas Mažeika chybně neodpískal pokutový kop po zákroku Stijna Wuytense na střídajícího Marcuse Rashforda. "Už mě nebaví mluvit o penaltách, které jsme měli mít. V pondělí proti Arsenalu a teď tady," prohlásil Solskjaer.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu mj. i o situaci v Manchesteru United:

"Byla to stoprocentní penalta. Pomezní rozhodčí mohl přímo vidět zákrok hráče, který trefil Marcusovu nohu. Bohužel jsme nedostali penaltu, takže nemá cenu si stěžovat. Ale přijde doba, kdy tato rozhodnutí budou hrát v náš prospěch. Věřím tomu," doplnil bývalý útočník.

United sice v prvním kole anglické ligy deklasovali Chelsea 4:0, ale v následujících devíti soutěžních zápasech vstřelili jen sedm branek. "Hráči to sami vědí, chtějí si vytvářet šance a dávat góly. Ale jsem s nimi spokojený. Radost mi udělal fantastický debut Brandona Williamse. Neviděl jsem u něj žádné nervy, jenom odvahu jít s míčem dopředu i kvalitní obranu. To je velké plus," uvedl Solskjaer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články