Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Velký úspěch mladíků Příbrami. CSKA udolali na penalty a jsou v osmifinále LM

Příbram – Nečekaná jízda fotbalistů Příbrami do 19 let juniorskou Ligou mistrů pokračuje. Středočeši zvládli i první vyřazovací kolo, když s favorizovaným CSKA Moskva v základní hrací době remizovali 2:2 a o postupu do osmifinále rozhodli v penaltách, které ovládli 5:4. Svěřenci Petra Janoty se tak opět přiblížili vysněnému duelu s některým z evropských velkoklubů. Další fáze soutěže je na programu 22. a 23. února.

Matěj Chaluš z Příbrami se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Vyřazovací část Youth League se na rozdíl od seniorské Ligy mistrů hraje pouze na jeden zápas. A Příbram doma začala velmi aktivně. Střelu Laňky ještě zneškodnil brankář Pomazun, ale ve 13. minutě už Chaluš otevřel skóre hlavou po standardní situaci.

Vstup do druhého poločasu ale vyšel mnohem lépe moskevskému týmu. Těsně po pauze srovnal Kučajev a za dalších deset minut Gordjušenko povedenou střelou z dálky otočil skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Příbram na penalty porazila CSKA a je v osmifinále Youth League

Příbramští se za hustého sněžení drali za vyrovnáním. Střelu Ayonga brankář CSKA vyrazil jen před Hlavatého, kterého v šestnáctce stáhl Alibekov a dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu v 71. minutě se štěstím proměnil Januška.

Domácí dvacetiminutovou přesilovku nevyužili. V penaltovém rozstřelu selhal až v páté sérii Jusupov, jehož pokus Jedlička vyrazil na tyč. Pátý pokutový kop Příbrami vstřelil opět Januška.

1. FK Příbram - CSKA Moskva 2:2 (1:0), na penalty 5:4

Branky: 13. Chaluš, 71. Januška z pen. - 46. Kučajev, 56. Gordjušenko. Rozhodující penaltu proměnil Januška.

Sestava Příbrami: Jedlička - Makoš, Chaluš, Holý, Růžek - Květ - Hlavatý, Januška - Šrain, Ayong, Laňka. Trenér: Janota.

Možní soupeři Příbrami pro osmifinále (los 15. února): Paris St. Germain, PSV Eindhoven, Benfica Lisabon, Manchester City, Barcelona, Dinamo Záhřeb, Chelsea, Lyon.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články