Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Velký třesk. Bayern po porážce v Leverkusenu odvolal Nagelsmanna a angažoval Tuchela

Bayern Mnichov odvolal trenéra Juliana Nagelsmanna. Favoritem na uprázdněnou pozici na lavičce německého fotbalového mistra je údajně Thomas Tuchel, jenž naposledy působil v Chelsea.

Thomas Tuchel
zdroj: ČTK/PA/Andrew Yates

S pětatřicetiletým Nagelsmannem prožívá Bayern nejhorší bundesligovou sezonu za jedenáct let. V neděli úřadující desetinásobní mistři prohráli 1:2 v Leverkusenu a klesli v tabulce na druhé místo o bod za Dortmund.

Právě Borussii bude Bayern hostit 1. dubna v prvním utkání po reprezentační pauze. Poté ho ve čtvrtfinále Ligy mistrů čeká atraktivní dvojzápas s Manchesterem City.

Nagelsmann přišel do mnichovského velkoklubu před sezonou 2021/22 z Lipska. V prvním ročníku dovedl tým k bundesligovému titulu, v Lize mistrů však vypadl nečekaně ve čtvrtfinále s outsiderem Villarrealem a v domácím poháru po debaklu 0:5 v druhém kole s Mönchengladbachem.

Devětačtyřicetiletý Tuchel má za sebou angažmá v Mohuči, Dortmundu, Paris Saint-Germain a naposledy v Chelsea. S londýnským klubem vyhrál v roce 2021 Ligu mistrů, loni v září byl však po špatném vstupu do sezony propuštěn.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - PSG
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články