Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Velký návrat. Čech bude znovu působit v Chelsea, tentokrát jako poradce ve vedení

Očekávaný návrat, o kterém se dlouho spekulovalo, se stal skutečností. Brankář Petr Čech se po ukončení kariéry vrací do Chelsea. V londýnském celku, se kterým jako hráč získal čtyři tituly a vyhrál s ním Ligu mistrů, bude působit jako poradce sportovního a technického úseku. 

Petr Čech při návratu do Chelsea
zdroj: Twitter Petr Čech

"Je mi velkou ctí, že jsem dostal možnost se vrátit do Chelsea a pomáhat klubu k co nejlepším výkonům na té nejvyšší úrovni. Chci přispět k pokračování úspěchů, kterých klub v posledních patnácti letech dosáhl. Těším se na nové výzvy a doufám, že plně využiju svoje fotbalové znalosti a zkušenosti a dopomůžu týmu k dalším úspěchům," uvedl Čech.

"Máme velkou radost, že Petra můžeme opět přivítat v Chelsea, která mu tak dlouho byla domovem," přidala ředitelka Chelsea Marina Granovská. "Během let, které v klubu strávil jako aktivní hráč, se osvědčil jako jeden z nejoddanějších, nejúspěšnějších a nejohleduplnějších profesionálů, jaké jsme tu kdy měli," dodala.

"Jsme proto nadšení, že můžeme do dalších let počítat s jeho znalostmi a fotbalovou expertízou. Vždycky jsme měli jasno v tom, že až Petr ukončí kariéru, zase se s ním v Chelsea shledáme, a nemohli jsme si přát lepší načasování," prohlásila Granovská.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech bude po ukončení kariéry poradcem v Chelsea

Rekordman v počtu startů za českou reprezentaci ukončil kariéru po uplynulé sezoně v dresu Arsenalu, kam přišel v roce 2015 po jedenácti letech v Chelsea. S tou získal čtyři tituly, v roce 2012 vyhrál Ligu mistrů a v následující sezoně přidal i triumf v Evropské lize.

"Po skončení kariéry jsem říkal, že si vezmu čas, položím si všechny nabídky před sebe a vyberu si tu, která se mně bude zdát nejlepší. A Chelsea přišla s nabídkou, která nešla odmítnout," přidal Čech, který uvažoval i o trénování. "Do budoucna bych si chtěl dodělat profesionální licenci. Nabídka od Chelsea ale byla taková, že jsem se rozhodl ji vzít a trénování odsunout v tuto chvíli na později," dodal.

V Anglii se bývalý hráč Rennes, Sparty nebo Blšan vypracoval v jednoho z nejlepších brankářů své generace a mimo jiné překonal rekord Premier League v počtu čistých kont (202). České jednadvacítce pomohl v roce 2002 k triumfu na Euru a se seniorským výběrem získal bronz na mistrovství Evropy v roce 2004.

Nyní bude Čech následovat kroky bývalých spoluhráčů z úspěšného národního týmu. V různých funkcích ve vedení klubů už působí například Tomáš Rosický ve Spartě, Zdeněk Grygera ve Zlíně, Marek Jankulovski v Ostravě a Pavel Nedvěd v Juventusu Turín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články