Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Velkolepé gólové hody. Citizens přestříleli Monako, Atlético Leverkusen

Manchester – Osmigólový, resp. šestigólový zápas je typický spíše pro hokej, avšak přesně takové porce branek napadaly v dalších dvou osmifinále Ligy mistrů. Největší hody viděli fanoušci v Manchesteru. Domácí City zde v krásném duelu s dvěma obraty porazili Monako 5:3. Atlético pak uspělo na půdě Leverkusenu v poměru 4:2.

V nejlepších soutěžích Evropy jsou s průměrem téměř tří vstřelených branek na utkání nejpotentnějším týmem. Tuto skvělou statistiku dokázali potvrdit i v zápase proti Manchesteru City, jenže ani tak to fotbalistům Monaka k vítězství nestačilo.

Zápas, který nabídl nádherný fotbal, osm gólů, neproměněnou penaltu a nespočet šancí, se rozhodl v posledních dvaceti minutách. Ještě po hodině hry vedli právě hosté, jenže Citizens poté předvedli velkou kanonádu a obrat.

Nejprve se v jednasedmdesáté minutě prosadil přesnou ranou po rohu Sergio Agüero a druhou trefou v zápase vyrovnal na 3:3. Šest minut na to domácí dokonali obrat, když po dalším přesném centru od praporku na zadní tyči dorazil míč do odkryté branky John Stone. Skvělou podívanou pak zakončil Leroy Sané, jenž využil přihrávky Agüera a prázdnou svatyni Monaka nemohl minout.

Mancherský celek tak dobře nakročil v cestě za postupem do čtvrtfinále. "Byl to zápas nahoru dolů a Monako nám dalo zabrat. Vždycky je těžké prohrávat, ale my to zvládli. Zůstali jsme u svého fotbalu, což nám nakonec přineslo úspěch. Ale vzadu musíme být pevnější," řekl záložník City Raheem Sterling.

Jako první se ovšem v zápase prosadili domácí. Sané ukázal pohledné sólo, narazil si s Davidem Silvou a přesným pasem na malé vápno našel na hranici ofsajdu stojícího Sterlinga, jenž ve skluzu zamířil přesně.

Tým z monackého knížectví ale tento moment nezlomil. Naopak. Po dobrém pressingu a chybném nákopu brankáře Willyho Caballera se zmocnil míče Fabinho a přesným centrem ho poslal na hlavičku Falcaa. Kolumbijský útočník potvrdil formu a bez potíží srovnal.

Velká podívaná pokračovalo i nadále. Velký vzruch nastal, když Agüero se dostal za obranu a k zemi ho ve vápně poslal gólman Monaka Danijel Subašič. Ku překvapení všech ale sudí udělil kartu útočníkovi City za simulování, a tak další branka padla do sítě domácích.

Obrana Manchesteru naprosto prospala standardku z půlky, po níž se sám před brankou zjevil Kylian Mbappé a teprve osmnáctiletý mladíček propálil Caballera jako velezkušený mazák a Monako šlo do kabin s vedením.

To navíc mohlo navýšit hned po změně stran. To by ale Falcao musel penaltu, která byla narížena po faulu právě na něj, kopnout alespoň trochu na úrovni. Místo toho nechal vyniknout Caballera a Monako za minelu bylo navíc následně potrestáno. Nedůrazná střela Agüera z osmapadesáté minuty propadla Subašičovi mezi rukavicemi.

Kolumbijský kanonýr přezdívaný El Tigre ale svoje zaváhání dokázal napravit. Po hodině hry přetlačil v souboji Stonese a nádherným lobem poslal Monako znovu do vedení.

Od sedmdesáté minuty ale už přišly jenom chvilky Citizens. Ti začali svého soupeře převyšovat pohyhybem a po trefách Agüera, Stonese a Saného mohli slavit.

"Myslím, že jsme hráli výborně, a hráčům gratuluji k výkonu. Udělali jsme drobné defenzivní chyby a klíčovým momentem podle mě byla neproměněná penalta. Ale osmifinále ještě zdaleka neskončilo," doplnil kouč Monaka Leonardo Jardim.

Atlético uspělo jako první hostující celek

Leverkusen měl ještě ve 12. minutě štěstí, když Luísův centr bránící Wendell odvrátil do břevna. Za pět minut ale už hosté skórovali. Saúl si z pravé strany navedl míč a levačkou krásně obstřelil brankáře Lena.

V 25. minutě navíc Dragovic nepovedeným odkopem vyslal do úniku Gameira, který předložil míč zakončujícímu Griezmannovi a ten ho napálil přesně pod břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Leverkusen - Atlético Madrid

V úvodu druhé půle po rychlé kombinaci snížil Bellarabi, ale v 59. minutě Atléticu vrátil dvoubrankový náskok z penalty Gameiro po stažení od Dragovice. Naději dal domácím ještě vlastním gólem Savič. Poslední slovo však měli hosté z Madridu, za které se v 86. minutě prosadil hlavou střídající Torres.

"Když hrajete venku, tak je důležitá sebedůvěra, které jsme měli nadmíru. Leverkusen se v druhém poločase vrátil do hry, ale celkově jsme velmi spokojeni," uvedl trenér Atlética Diego Simeone.

Leverkusen tak na svém stadionu v pohárech utnul sérii deseti zápasů bez porážky a padl poprvé od listopadu 2014. "Stále jsme věřili, že se můžeme dostat do zápasu, ale musíme uznat, že Atlético si zasloužilo vyhrát. Nejsme v dobré pozici, ale ještě se před odvetou nevzdáváme," konstatoval záložník Bayeru Karim Bellarabi.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 2:4 (0:2)

Branky: 48. Bellarabi, 68. vlastní Savič - 17. Saúl, 25. Griezmann, 59. Gameiro z pen., 86. Torres. Rozhodčí: Collum - Connor, McGeachie (všichni Skot.). ŽK: Henrichs, Dragovic, Wendell, Aránguiz - Torres, Gabi, Filipe Luís. Diváci: 29 300.

Leverkusen: Leno - Henrichs, Dragovic, Toprak, Wendell - Aránguiz, Kampl - Bellarabi (66. Pohjanpalo), Havertz (56. Volland), Brandt (87. Bailey) - Hernández. Trenér: Schmidt.

Atlético: Moyá - Vrsaljko, Savič, Giménez, Filipe Luís - Koke, Gabi, Saúl, Carrasco (78. Torres) - Gameiro (73. Thomas), Griezmann (78. Correa). Trenér: Simeone.

Manchester City - AS Monako 5:3 (1:2)

Branky: 58. a 71. Agüero, 26. Sterling, 77. Stones, 82. Sané - 32. a 61. Falcao, 40. Mbappé. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Cebrián, Rodriguez (všichni Šp.). ŽK: Agüero, Sterling, Fernandinho, Otamendi, Zabaleta - Glik, Sidibé, Bakayoko, Falcao, Bernardo Silva, Fabinho. Diváci: 53 351.

Manchester: Caballero - Sagna, Stones, Otamendi, Fernandinho (62. Zabaleta) - Y. Touré - Sané, Silva, De Bruyne, Sterling (89. Navas) - Agüero (87. Fernando). Trenér: Guardiola.

Monako: Subašič - Sidibé, Glik, Raggi, Mendy - Fabinho, Bakayoko (88. Dirar) - Bernardo Silva (85. Moutinho), Lemar, Mbappé (79. Germain) - Falcao. Trenér: Jardim.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články