Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velkokluby z Manchesteru se pokusí dohnat ztrátu v Evropské lize

Praha - Oba manchesterské kluby půjdou do dnešních osmifinálových odvet fotbalové Evropské ligy s jednogólovou ztrátou. Těžší pozici mají hráči United, kteří se na hřišti Athletiku Bilbao pokusí odčinit překvapivou porážku 2:3 z domácího stadionu Old Trafford. Městský rival City se po prohře 0:1 se Sportingem Lisabon představí před svými diváky. Přímý přenos utkání Besiktas - Atlético Madrid sledujte od 20:55 na ČT4 a www.sportzive.cz.

Utkání Man Utd - Bilbao
zdroj: ISIFA

United sice prohráli v Evropské lize poslední dva zápasy, ale v neděli si svěřenci trenéra Alexe Fergusona udělali radost v domácí soutěži. Po výhře 2:0 nad West Bromwichem vystřídali v čele tabulky Manchester City, který překvapivě podlehl 0:1 nováčkovi Swansea.

Záložník "Rudých ďáblů" Ashley Young věří, že jeho tým těžkou odvetu v Baskicku zvládne. "Je neobvyklé, že se nacházíme v téhle pozici, ale máme velkou sílu a sebevědomí. Naše útočná hra byla v poslední době fantastická a věříme, že dokážeme vstřelit dvě branky," uvedl anglický reprezentant. Jeho spoluhráč Wayne Rooney zaznamenal v posledních třech soutěžních zápasech pět gólů.

Program čtvrtečních odvetných utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy:

19:00 Hannover - Standard Lutych (první zápas 2:2), PSV Eindhoven - Valencie (2:4), Udine (Vydra - rekonvalescence) - Alkmaar (0:2), Bilbao - Manchester United (3:2),

21:05 Schalke - Twente Enschede (0:1), Olympiakos Pireus - Metalist Charkov (1:0), Manchester City - Sporting Lisabon (0:1), Besiktas (Sivok) - Atlético Madrid (1:3, ČT4).

Bilbao hrálo čtvrtfinále evropské soutěže naposledy v sezoně 1976/77 v tehdejším Poháru UEFA. O současné síle mužstva kouče Marcela Bielsy na stadionu San Mamés svědčí dvanáctizápasová série bez porážky ve všech soutěžích.

Manchester City potřebuje po dvou prohrách bez vstřeleného gólu proti lisabonskému týmu zabrat. "V Portugalsku a ve Swansea to nebyl ten pravý Manchester City. Osud máme stále ve svých rukou a teď nadešel čas, abychom ukázali svou sílu. Musíme se pokusit vyhrát každý zápas," uvedl trenér anglického celku Roberto Mancini.

Přeje si, aby postup vybojovali také hráči konkurenčních United. "Pokud vypadnou s Athletikem Bilbao, tak by jim pak možná zbylo trochu víc sil do zbytku sezony. Proto doufám, že ve Španělsku vyhrají," prohlásil Mancini, jemuž budou chybět zranění Gareth Barry, Vincent Kompany a Pablo Zabaleta.

"Citizens" v evropských soutěžích před svými diváky neprohráli posledních šestnáct utkání. Naopak Sporting venku zvítězil pouze jednou z osmi duelů.

Velkou motivaci bude mít Schalke 04 v domácí odvetě proti Twente Enschede. Přemožitel Plzně z 2. kola prohrál v Nizozemsku 0:1 kvůli kontroverzní penaltě Luuka de Jonga, které předcházel útočníkův nafilmovaný pád a vyloučení obránce Joëla Matipa.

UEFA verdikt proti Schalke obhájila

Schalke podalo proti červené kartě protest, vedení UEFA nakonec finální verdikt odložilo a dvacetiletý Kamerunec může proti Twente nastoupit.

Podle Jermaina Jonese musí tým z Gelsenkirchenu zapomenout na úvodní zápas. "Všichni jsme nažhavení. Nesmíme do toho však jít s nenávistí, ale s čistou hlavou," varoval americký záložník. Připraveni budou také uzdravení ofenzivní hráči Schalke Klaas-Jan Huntelaar a Jefferson Farfán.

Besiktas s reprezentačním obráncem Tomášem Sivokem bude na svém hřišti dohánět ztrátu 1:3 proti Atlétiku Madrid. Předloňský vítěz Evropské ligy má i v tomto ročníku soutěže slušnou formu a v posledních šesti zápasech zvítězil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články