Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Velkokluby utrácí, PSG i City hrozí vysoké pokuty

Londýn - Velkoklubům Paris St. Germain a Manchesteru City hrozí za porušení takzvané finanční fair play pokuta 60 milionů eur (1,6 miliardy korun) a omezení počtu hráčů pro příští ročník Ligy mistrů. Informace o výši trestu prozradil zdroj agentury Reuters z evropské fotbalové unie, UEFA ale zatím chystané sankce nepotvrdila.

Sport
zdroj: ČT4

Představitelé UEFA minulý týden oznámili, že tresty čekají devítku klubů, které podle prověrky účetnictví utrácely víc, než vydělaly. O podobě sankcí ale nejprve s hříšníky jednají, oficiálně je UEFA zveřejní až koncem tohoto týdne.

Francouzský deník L'Equipe uvedl, že pařížský velkoklub čeká podle navrhovaného trestu vedle pokuty, jejíž výši nespecifikoval, omezení soupisky pro Ligu mistrů na 21 hráčů místo obvyklých 25. Navíc bude klub muset dodržovat daný platový strop.

Podobné vypořádání pravděpodobně navrhla UEFA i anglickému klubu, ten prý ale o podmínkách stále vyjednává. "PSG je blízko dohodě, ale je třeba říct, že City je při smlouvání mnohem tvrdší," řekl zdroj Reuters.

Paris St. Germain a Manchester City, které vlastní vládnoucí rodiny z Kataru a Abú Zabí, byly od počátku mezi hlavními podezřelými kluby. UEFA prověřila účetnictví 76 klubů, které hrály Evropskou ligu a Ligu mistrů. Pokud kluby, které kontrolou neprošly, nepřijmou navržené sankce, mohou očekávat přísnější tresty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články