Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velké přivítání a "Klopp kamera". V Dortmundu se chystají na milovaného kouče

Dortmund – Dortmund v létě po sedmi letech opouštěl Jürgen Klopp se slzami v očích a celý stadion mu tehdy ve stoje tleskal. Po třičtvrtě roce se oblíbený trenér do Signa Iduna Parku vrací jako soupeř, když ve čtvrtek vyzve Borussii se svým Liverpoolem v rámci čtvrtfinále Evropské ligy. Na charismatického osmačtyřicetiletého manažera je proto nachystáno velkolepé přivítání a on sám se do starého známého prostředí velmi těší.

Jürgen Klopp ještě jako trenér Dortmundu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Velké přivítání mu chystají fanoušci a německá televizní stanice Sport1 prý dokonce plánuje "Klopp kameru", která bude po celé utkání snímat pouze hostujícího trenéra. "Jsem opravdu šťastný, že budu moci představit svůj nový tým v Dortmundu, ukázat chlapcům ten nádherný stadion a skvělé město. Takové příběhy umí napsat jen fotbal," řekl Klopp.

Rodák ze Stuttgartu převzal Dortmund v květnu 2008 a dovedl jej k dvěma německým titulům, triumfu v Německém poháru a do finále Ligy mistrů. Vloni po sezoně ale Borussii navzdory smlouvě až do roku 2018 nečekaně opustil s tím, že klub podle něj potřebuje změnu. V říjnu pak převzal Liverpool.

"Stále mám tříleté permanentky na Dortmund, ale využívá je můj syn. Chodí na stadion často, tedy pokud není v Liverpoolu," řekl Klopp s úsměvem. "Miloval jsem to místo a zažil jsem tam pár z těch nejlepších věcí v mém životě, takže se na návrat samozřejmě těším," doplnil Klopp.

Rozpolcený se prý cítit nebude. "Nebude to vnitřní boj mezi mou starou a novou láskou. V tom nebude problém. Nemám rád přílišný humbuk kolem mé osoby v těchto zápasech. Vím o všech těch okolnostech, to je jasné. Ale během hry se budu soustředit jen na své hráče. Pokud se mnou někdo bude chtít mluvit po zápase, jsem k dispozici," uvedl Klopp.

Připustil, že los přisoudil Liverpoolu v podobě Dortmundu zřejmě nejtěžšího možného soupeře. "Jsme si vědomi toho, jak neuvěřitelně těžký los to pro nás je. Způsob, jakým hraje Dortmund, vzbuzuje obrovský respekt. Má smůlu, že v Německu je ještě Bayern. I tak má ale stále šanci na titul, ztrácí jen pět bodů," řekl Klopp.

"Ale když budeme mít dobrý den a dokážeme náš herní plán přenést na hřiště, máme šanci. Myslím, že vítěz tohoto dvojzápasu může celou soutěž vyhrát," podotkl Klopp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články