Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Velká posila před startem ligy. V Liberci bude hostovat Rabušic

Liberec – Liberecký dres po roce a půl opět oblékne Michael Rabušic. Pětadvacetiletý útočník bude ve Slovanu v nadcházející sezoně hostovat z italského klubu Hellas Verona, kterému patří. 

Je nám líto, video expirovalo.
Rabušic se vrací do Liberce, ale jen na roční hostování

Rabušic odešel ze Slovanu do Itálie vloni v zimě, ale v Hellasu se příliš neprosadil a minulou sezonu strávil na hostování v Perugii a Crotone. Během uplynulé letní přestávky se připravoval s libereckým týmem a Severočechům se ho nakonec před víkendovým zápasem úvodního kola nové ligové sezony podařilo získat. "Chci tu svou kariéru znovu dostat do správných kolejí. Současný kádr rozhodně má na to, aby znovu udělal nějaký úspěch," řekl Rabušic.

Liberec před rokem a půl opouštěl v průběhu cesty Evropskou ligou. Slovan tehdy došel do vyřazovací fáze soutěže a nyní ho ve 3. předkole čeká izraelský klub Hapoel Kirjat Šmona. "Ta šance je nyní možná i vyšší, než když jsme prošli do skupiny minule. Na druhou stranu je to vždy také hodně o štěstí. Je tu spousta nových kluků, nebude to pro nás úplně jednoduché," podotkl Rabušic.

"Tlak to bude veliký, všichni očekávají, že se nám podaří postoupit, my pro to tedy musíme udělat maximum. Na hřišti necháme vše a pak třeba můžeme říct, že se to nepovedlo, ale alespoň jsme tomu dali, co jsme mohli," doplnil Rabušic, který má na kontě v české nejvyšší soutěži 33 branek ve 130 zápasech. Předloni se objevil také ve třech reprezentačních duelech. 

Zatím nepřemýšlí o tom, co bude za rok. "Ve Veroně mám smlouvu ještě na dva roky. Chci se v Liberci znovu nastartovat a třeba se porvat i o nároďák, ale teď jsou tu primární cíle jako Evropská liga se Slovanem. Když se bude dařit týmu, může se dařit i mně," dodal. 

Liberecký kádr by mohli doplnit i slovenský záložník Martin Juhar, který skončil ve Slavii, a naposledy hráč Bohemians 1905 středopolař Jan Moravec. Oba se Slovanem trénují a řeší se jejich budoucnost v klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články