Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vedoucí Plzeň se utká s remízovými králi z Budějovic

Praha - Lídři fotbalové ligy z Plzně vyrážejí bránit postavení na čele nejvyšší soutěže do Českých Budějovic, kde v sedmém kole budou hájit svoji letošní neporazitelnost. Podobně na tom jsou domácí Jihočeši, kteří však už stačili nasbírat pět remízových výsledků. Pád v tabulce chce zase zastavit čtrnáctý Baník, loni bronzový tým ligy, v souboji s probuzenými Teplicemi. Tento zápas vysílá přímým přenosem ČT4, pondělní dohrávku Brna se Spartou pak program ČT2. Oba duely nabídne také SportŽivě.cz.

České Budějovice i vedoucí Plzeň ještě v novém ročníku neprohrály, ale Jihočeši naplňují pověst tradičního remízového krále, když uhráli už pět nerozhodných výsledků. A není vyloučeno, že přidají další, neboť si s Viktorií v posledních sedmi duelech vždy rozdělili po bodu. "Plzeň momentálně předvádí v Čechách nejlepší fotbal, který je plný ofenzivy. Přesto věřím, že ji na domácím hřišti hodně potrápíme," uvedl kouč Jaroslav Šilhavý. Tým kouče Pavla Vrby se pyšní kvalitní obranou: Viktoriáni v minulém kole nedovolili skórovat Spartě a protáhli sérii bez obdržené branky na 277 minut.

V sobotu se chce probrat i ostravský Baník

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Baník - Teplice

V minulé sezoně až do úplného závěru bojoval Baník o titul, ale nyní má na kontě jediné vítězství. Poslední tři prohry jej poslaly až na čtrnácté místo, těsně nad sestupovou hranu. To před duelem s Teplicemi otřáslo jistou pozicí trenéra Miroslava Koubka. Teplice se naopak zřejmě rozjely, čtyři zápasy neprohrály, v posledních dvou zvítězily a na Bazaly tak jedou s mnohem vyšším sebevědomím. Z posledních šesti zápasů na Bazalech navíc prohrály jen jednou. "Baník je kombinační tým, má v ofenzivě hodně zajímavých osobností a my se na ně musíme velmi zodpovědně připravit," uvedl teplický kouč Jiří Plíšek.

Dobře vstoupila do ligy i Boleslav, která do tradičně vypjatého souboje s Libercem vstoupí v roli třetího týmu tabulky. Čekat se dá také ofenzivní festival, dvanáct dosavadních vzájemných zápasů přineslo celkem 46 branek, v průměru téměř čtyři góly na zápas. V posledních čtyřech zápasech navíc dal vždy alespoň jeden z týmů tři branky. "Ani jedno z mužstev nebetonuje a naopak se snaží hrát dopředu. Dávat si musíme pozor hlavně na Štajnera. On je postrachem soupeřů, ale nijak speciálně ho bránit nebudeme. Jen si musíme dát pozor na nějakou jeho kulišárnu," uvedl trenér Boleslavi Karel Stanner. Liberci se v Mladé Boleslavi daří, vyhrál tam čtyři z šesti zápasů.

Slovácko touží konečně vyhrát venku

Jablonec a Slovácko dělí v tabulce jediný bod a oba celky spojují v letošní sezoně hlavně úspěchy na domácím hřišti. Slovácko už dvanáct ligových zápasů na soupeřově hřišti nevyhrálo a k deseti prohrám přidalo pouze dvě remízy. Z tohoto pohledu je Jablonec, i když občas výsledkově tápe, favoritem. Trenér Slovácka Miroslav Soukup řeší taktické dilema, zda se pokoušet v Jablonci bez tří ofenzivních opor Švancary, Jiřího Valenty a Fujerika o útočný fotbal. Nebo spoléhat spíše na pevnou obranu.

Nevýrazná Příbram skórovala letos pouze v druhém kole v Teplicích a od té doby čeká na gól už 411 minut. Kouč Martin Hřídel věří, že jeho svěřenci proti nováčkovi z Hradce Králové konečně zlomí střelecký půst na domácím trávníku. "Určitě musíme tu první branku doma konečně dát a urvat tři body. To nás pošle do klidného středu tabulky, což by bylo před reprezentační přestávkou důležité," přál si Hřídel. Hradec však míří do Příbrami s velkým odhodláním, které ještě posílila minulá domácí výhra s Jabloncem. Východočechům v našlapaném středu tabulky patří deváté místo, i když mají stejně bodů jako šestá Slavia.

Ústí nad Labem hostí ve svém teplickém azylu Bohemians 1905 a Severočeši si přejí, aby v "domácím" prostředí konečně zabrali. Ze tří odehraných zápasů získali jediný bod za bezbrankovou remízu s Libercem, ale zatím marně čekají na první vstřelený gól. "Už si nesmíme hrát na alibisty, je nutné doma konečně něco předvést. Body nutně potřebujeme," burcoval trenér Svatopluk Habanec. Bohemians mají v tabulce o jeden bod víc než Ústí a s konkurentem ze spodní části tabulky nechtějí ztratit. "Klokani" pracují hlavně na zlepšení obrany, v předcházejících dvou zápasech inkasovali hned pět branek a naposledy s Budějovicemi pracně doháněli dvoubrankové manko, aby zachránili alespoň remízu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články