Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vedoucí AC i druhý Inter zvítězily, Barákova Verona porazila Atalantu

Milánské celky AC i Inter vyhrály v 33. kole italské ligy a stále je mezi nimi v čele tabulky dvoubodový rozdíl. Vedoucí AC porazil na vlastním stadionu 2:0 sestupem ohrožený FC Janov. Inter, který má oproti městskému rivalovi zápas k dobru, vyhrál na hřišti Spezie 3:1. Nečekaně naopak ztratil čtvrtý Juventus, který remízu 1:1 s Boloňou zachránil až v nastaveném čase. Remízový zápas sehrály Neapol a AS Řím (1:1). Verona s Antonínem Barákem vyhrála na hřišti Bergama 2:1.

Radost fotbalistů Interu Milán
zdroj: ČTK/AP

Na San Siru ukončil Leao už v 11. minutě čekání milánského celku na gól po předchozích dvou bezbrankových remízách.

Portugalský útočník pohotově zakončil přetažený pas Kalulua za obranu a devátou trefou v sezoně se odpoutal v čele klubové tabulky střelců od Girouda a momentálně zraněného Ibrahimovice. V závěru přidal pojistku střídající Brazilec Messias. Janov na třetím místě od konce ztrácí tři body na záchranu.

Inter nasměroval k třetí ligové výhře za sebou po půlhodině hry tvrdou ranou z první pod břevno chorvatský záložník Brozovič, který skóroval poprvé v sezoně. V 73. minutě zvýšil nejlepší střelec týmu Lautaro Martínez, argentinský útočník dal 15. gól v sezoně.

Těsně před koncem zkorigoval výsledek parádní střelou do šibenice Maggiore, ale v nastavení zpečetil výhru Interu chilský útočník Alexis Sánchez. Spezia zůstala patnáctá s jedenáctibodovým náskokem na sestupové pozice.

Boloňa šla do vedení v 52. minutě zásluhou Arnautovice. V 84. minutě ale hosté přišli rovnou o dva fotbalisty. Rozhodčí po zhlédnutí opakovaných záběrů nejprve k překvapení hráčů Boloně vyloučil Soumaora za faul na Moratu a vzápětí za protesty i Medela. Domácí čtvrtý tým tabulky vyvinul značný tlak a v osmiminutovém nastavení Vlahovič srovnal. Srbský útočník nadále zaostává na druhém místě v tabulce střelců o dvě branky za Immobilem.

Fiorentina gólem Torreira zdolala nováčka Benátky 1:0. "Fialky" jsou po třetí výhře za sebou sedmé. Benátky prohrály posedmé v řadě a na prvním sestupovém místě zaostávají už o šest bodů za Cagliari, které porazilo Sassuolo rovněž 1:0.

Jednadvacetiletý stoper Zima na rozdíl od minulého kola s AC Milán začal na lavičce Turína. Pět minut po jeho příchodu na hřiště Pellegri hlavou po rohovém kopu poslal Turín do vedení. V nastavení ale zařídil dělbu bodů nejlepší střelec soutěže Immobile, který dal už 25. gól v sezoně. Turín zůstal jedenáctý, Lazio šesté.

Neapol přišla doma s AS Řím v nastavení o vítězství a po remíze 1:1 ztrácí na vedoucí AC Milán čtyři body. Domácí poslal do vedení v 11. minutě z penalty Insigne, přestože brankář Patrício vystihl směr jeho střely. V úvodu osmiminutového nastavení však semifinalistovi Evropské konferenční ligy zařídil bod El Shaarawy. 

Veronu poslal v Bergamu do vedení v nastavení úvodního dějství Ceccherini. Deset minut po změně stran hosté zvýšili, vlastní gól si dal Koopmeiners. Za domácí snížil Scalvini. Český reprezentační záložník Barák odehrál celý zápas. Atalanta prohrála třetí kolo po sobě.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:

Spezia - Inter Milán 1:3 (88. Maggiore - 31. Brozovič, 71. Lautaro Martínez, 90.+2 Sánchez), AC Milán - FC Janov 2:0 (11. Leao, 87. Messias), Cagliari - Sassuolo 1:0 (42. Deiola), Udine - Empoli 4:1 (6. vlastní Ismajli, 52. Deulofeu, 79. Pussetto, 87. Samardzic - 67. Pinamonti z pen.), Sampdoria Janov - Salernitana 1:2 (32. Caputo - 4. Fazio, 6. Lourenco), Fiorentina - Benátky 1:0 (30. Torreira), Juventus Turín - Boloňa 1:1 (90.+4 Vlahovič - 52. Arnautovic), Lazio Řím - FC Turín 1:1 (90.+2 Immobile - 56. Pellegri), Neapol - AS Řím 1:1 (11. Insigne z pen. - 90.+1 El Shaarawy), Bergamo - Hellas Verona 1:2 (82. Scalvini - 45.+2 Ceccherini, 55. vlastní Koopmeiners).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články