Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vedení národního týmu chce zpátky Ujfalušiho, přiznal Šmicer

Praha – Necelé tři týdny před počátkem kvalifikace na mistrovství Evropy 2012 se rýsuje možnost, že by se do reprezentace vrátil bývalý kapitán Tomáš Ujfaluši. O jeho návratu uvažuje vedení národního týmu, které hledá ideální složení obrany ovlivněné zejména absencí zraněného Tomáše Sivoka. Zájem o zkušeného stopera, který se nyní připravuje v Atléticu Madrid na start španělské ligy, prozradil v rozhovoru na webu Fotbal.cz manažer Vladimír Šmicer.

"Jsme v kontaktu, otázku jeho návratu jsme nakousli, ale konečné rozhodnutí bude samozřejmě na něm," řekl Šmicer. Spolu s trenérem Michalem Bílkem mají o jeho návrat velký zájem. "Nepoužil bych slovo přemlouvání. Naprosto respektuji, že Tomáš po úvaze ukončil svoji reprezentační kariéru, na druhé straně se nechci smířit s tím, že takto kvalitní a zkušený fotbalista by nám už nikdy neměl pomoci," uvedl Šmicer pro Fotbal.cz.

Reprezentace má o zkušené a kvalitní obránce nouzi. Šmicer se o Ujfalušim zmínil v souvislosti s hledáním ideálního složení defenzivy bez zraněného Tomáše Sivoka. Reprezentační manažer věří, že Ujfaluši by týmu pomohl. "Tomáš (Ujfaluši) se rozhoduje sám za sebe, já jsem mu k tomu své řekl. Pravdou je, že je to výborně hodnocený stoper v jedné z nejkvalitnějších soutěží světa, byl by přínosem."

Na otázku, zda je jeho návrat reálný, odpověděl Šmicer pozitivně. "Doufám, že ano. Tomášovi jsem řekl, že o něj velmi stojíme. Sám cítí, že by ještě měl týmu co dát. Uvidíme, jak se rozhodne," prohlásil manažer českého týmu.

Ujfaluši hrál za reprezentaci naposledy ve Slovinsku v březnu loňského roku. V utkání dostal celkově druhou žlutou kartu v soutěži a v následujícím kvalifikačním utkání se Slovenskem tudíž nenastoupil. Po porážce 1:2, navštívil s některými spoluhráči jednu z pražských restaurací. Přestože to bylo v jejich osobním volnu, bývalé vedení ČMFS pak Svěrkoše, Matějovského, Fenina, Kováče a Baroše z národního týmu vyloučilo. Ujfaluši se před vyřčením verdiktu kariéry v reprezentaci vzdal. Ostatní hříšníci se do mužstva vrátili, Ujfaluši nikoli.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články