Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vedení ligy věří v lepší návštěvnost. Novinkou bude Klub legend

Praha – Posledních pár hodin zbývá do okamžiku, než odstartuje další ročník první fotbalové ligy. Vedení nejvyšší soutěže přichystalo před začátkem novinku v podobě Klubu legend, kam vstoupí hráči a trenéři, kteří v lize dosáhnou na 300 a více utkání. Zároveň doufá, že do ochozů si letos najde cestu mnohem více fanoušků.

Synot liga
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V současné chvíli v nově vzniklém klubu figuruje 29 hráčů z pole, tři brankáři a čtyři trenéři, kteří budou slavnostně dekorováni na banketu ligy v září. Pokud hranici 300 zápasů překoná během sezony někdo další, vstoupí do klubu na konci ročníku v rámci galavečera ligy.

"Upozorňovat a vyzdvihovat mimořádné výkony z dob minulých, ale i současných by mělo být úkolem každé fotbalové soutěže. Právě kluby, hráči a jejich příběhy tvoří obraz české nejvyšší soutěže a my chceme tento fakt pomocí Klubu legend ještě zvýraznit," uvedl předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Vedení soutěže se zároveň rozhodlo oceňovat v průběhu sezony nejzásadnější okamžiky ligy. Půjde například o jubilejní góly hráčů v nejvyšší soutěži, o vychytané nuly či kulaté vítězné zápasy u trenérů.

Prémie za umístění se oproti minulé sezoně nemění. Nový mistr získá dvanáct milionů korun a odměna se postupně snižuje až po šesté místo. Sestupující týmy dostanou milion a půl. Vedení soutěže věří, že i díky postupu Olomouce a Zlína vzroste návštěvnost. V minulém ročníku chodilo na ligu méně fanoušků než v předešlé sezoně, na jeden zápas to bylo průměrně 4738 diváků.

Teoreticky od sezony 2016/17 by se mohla nejvyšší soutěž osamostatnit. "Rozjednané je to už dlouho, postupnými krůčky se to přibližuje. Jednám o tom primárně s předsedou (Fotbalové asociace ČR) Miroslavem Peltou a vidím to v horizontu dvou tří měsíců, že by se ta věc měla nějakým způsobem zfinalizovat," řekl Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Liga nově nabídne Klub legend a projekt Fandím
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články