Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Vedení Hamburku je proti odchodu Jarolíma a Drobného

Berlín - Vedení bundesligového Hamburku se staví proti záměru sportovního ředitele Franka Arnesena zbavit se po sezoně českých fotbalistů Davida Jarolíma a Jaroslava Drobného, kteří se stali tahouny týmu v bojích o záchranu. Napsal to německý deník Die Welt. Není tedy vyloučeno, že by oba hráči mohli v Hamburku pokračovat.

David Jarolím
zdroj: Hamburk SV

Klubové špičky aktuálně 15. mužstva Bundesligy se mají tento týden sejít k debatě o složení kádru pro příští ročník. Hamburk plánuje snížit rozpočet klubu, v němž mají podle představ Arnesena dostávat více příležitostí mladí hráči. Už dříve proto oznámil, že nepočítá s prodloužením smlouvy se služebně nejstarším členem týmu a bývalým kapitánem Jarolímem.

Na post brankářské jedničky by Arnesen rád získal sedmadvacetiletého německého exreprezentanta Reného Adlera, který může z Leverkusenu přijít zadarmo. Kvůli lukrativní smlouvě by tak musel odejít Drobný, jehož "vydržování" na lavičce by se HSV finančně nevyplatilo.

Fotbalisté Hamburku v zápase proti Freiburgu
zdroj: ISIFA

Dvaatřicetiletý Jarolím mohl odejít už v zimní přestávce. Defenzivní záložník na podzim nastupoval pouze sporadicky, a tak mu Arnesen nabídl možnost zdarma odejít někam, kde bude hrát. Populární "Jaro" se však rozhodl zůstat a na jaře se stal jednou z opor severoněmeckého klubu.

"Když ostatní působí ustrašeně, on si zachovává klid. David je díky svým zkušenostem hrozně cenný. Vždycky je tahoun," řekl o svém svěřenci trenér Thorsten Fink. Jarolímovy výkony oceňuje i německý tisk, podle něhož je na slávistického odchovance vždy spolehnutí a je vůdcem nejen na hřišti, ale i v kabině.

Šéf klubu Carl-Edgar Jarchow a členové představenstva Joachim Hilke a Oliver Scheel proto podporují prodloužení smlouvy s Jarolímem. "V tuto chvíli není nový kontrakt na pořadu dne, teď jde jen o udržení první ligy. Ale nic nevylučuji," naznačil Arnesen, že by bývalý český reprezentant nemusel v týmu skončit.

Podobná situace je u Drobného, který se po nepovedeném začátku sezony vypracoval v jistotu v brance Hamburku. Původně téměř stoprocentní příchod Adlera se navíc zadrhl na opatrnosti nové posily, která chce hrát jen Bundesligu a čeká, zda se v ní Hamburk udrží. 

Dvaatřicetiletá reprezentační dvojka Drobný má v Hamburku smlouvu do léta 2013. V létě by podle dřívějších zpráv mohl nahradit v Bayernu Mnichov končícího Jörga Butta v roli dvojky za německou jedničkou Manuelem Neuerem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články