Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vedení FAČR se stále nemůže shodnout na volbě ve 3. kole

Praha - Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR se stále nemůže shodnout na volebním řádu pro volbu nového předsedy na mimořádné valné hromadě, která se uskuteční 17. listopadu. Sporným bodem zůstává případné třetí kolo hlasování. Výkonný výbor proto přerušil dnešní zasedání a bude čekat na další jednání v přípravných komisích. K volebnímu řádu se znovu vrátí v pátek 11. listopadu.

Hlasování ve FAČR
zdroj: ČT24

Posunem je dnešní přijetí jednacího řádu valné hromady. Vedení asociace schválilo, že valné hromady se mohou zúčastnit jen statutární zástupci klubů, krajů a okresů. Nikoli zástupci s plnou mocí, kterých bylo na minulé valné hromadě devatenáct.

Nyní se bude jednat o tom, jak určit, který kandidát je jaké komory, což je klíčové pro volbu ve třetím kole. Právě to byl jeden z důvodů, proč předchozí zářijová valná hromada skončila fiaskem a kvůli nepřijetí volebního řádu se o nástupci Ivana Haška nakonec vůbec nerozhodovalo.

O funkci předsedy fotbalové asociace se na valné hromadě 17. listopadu v Nymburce utkají dosavadní místopředseda Jindřich Rajchl, šéf jabloneckého klubu Miroslav Pelta a majitel Viktorie Plzeň Tomáš Paclík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články