Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Věci nefungovaly, jak měly. Spartě chci ale poděkovat a budu jí přát, řekl Stramaccioni

Jeho mise ve Spartě skončila velkým zklamáním a neúspěchem. Nyní už bývalý kouč Pražanů Andrea Stramaccioni přesto vůči letenským žádnou zášť necítí. Uznal, že věci nešly, jak čekal, a sparťanskému celku v čele s vedením poděkoval za důvěru. Zároveň doufá, že se tým nyní zvedne, a hodlá mu dále fandit.

Andrea Stramaccioni
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Stramaccioni přišel do Sparty vloni v květnu, a přestože se mu na Letné nedařilo, měl dlouho důvěru vedení. Ustál nepovedený podzim a osudnou se mu stala až nedělní domácí ligová remíza 1:1 s Brnem, po které ho nahradil Pavel Hapal.

"Chtěl bych poděkovat jak panu Křetínskému, tak panu (generálnímu řediteli) Kotalíkovi za vše, co pro mě v uplynulých měsících udělali, a za jejich podporu. Přestože v klubu končím předčasně a nebylo to jednoduché období od samého počátku, bylo pro mě velkou ctí být trenérem klubu, jako je Sparta," uvedl Stramaccioni.

Letenští pod jeho vedením mohutně investovali do kádru a přivedli řadu zahraničních posil za rekordní částky, herně ani výsledkově se jim však nedařilo. Hned v létě vypadli v kvalifikaci Evropské ligy a v domácí soutěži jsou až pátí se ztrátou pěti bodů na druhou Slavii.

Situaci ve Spartě řešil i nový Fotbal fokus podcast:

"Bohužel věci nefungovaly tak, jak jsme si představovali, a nedařilo se nám herně ani výsledkově, což mě velmi mrzí. Sparta má bohatou historii, ve které najdeme spoustu lepších momentů a sezon, než je tato. Přeji celému klubu, aby se co nejrychleji vrátil na pozice, na kterých si zaslouží být," uvedl Stramaccioni.

"Všem hráčům přeji jen to nejlepší a věřím, že se jim podaří dosáhnout na cíle, které jsme si stanovili a pracovali jsme na jejich splnění. Rád bych poděkoval všem fanouškům Sparty, kteří nás podporovali v dobrých i špatných momentech," doplnil bývalý kouč Interu Milán, Udine a Panathinaikosu Atény.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články