Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Večer dal gól na Old Trafford, ráno zamířil do školy. Fotbal není žádná jistota, hlásí mladík

Na středeční večer bude dlouho vzpomínat. Šestnáctiletý středoškolák a obránce třetiligového Rochdalu Luke Matheson vyrovnávacím gólem v utkání 3. kola anglického Ligového poháru zle potrápil Manchester United. Domácí favorit měl namále a senzaci odvrátil až v pokutových kopech.

Luke Matheson slaví gól Rochdale na půdě Manchester United
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Matheson si ve středu večer vychutnal euforii z gólu na legendárním stadionu Old Trafford před 58 tisíci diváků, dnes ráno se našel na titulních stránkách novin a pak vyrazil do školy, kde ho čekala zkouška z psychologie.

"Učím se rád, baví mě to. Fotbal není žádná jistota, nikdy nevíte, co bude. Můžete být nejlepší na světě, ale stát se může cokoli. Chci mít záložní plán," uvedl anglický reprezentant do 17 let, který debutoval v dresu Rochdalu v třetí lize letos v lednu.

Navzdory postupu středeční zápas příliš nevylepšil dojem z posledních výkonů United, kteří jsou v lize po šesti kolech až osmí. Pro Rochdalu měli domácí hráči 31 střel, ale jediný gól dal teprve sedmnáctiletý Mason Greenwood.

"Dát jeden gól a přidat druhý. To je třeba se naučit. V tomhle klubu nestačí se držet zpátky a myslet si, že jeden gól je dost," řekl kouč Manchesteru Ole Gunnar Solskjaer.

Svým výkonem bývalého norského útočníka potěšil alespoň Greenwood, který skóroval i před týdnem v Evropské lize proti Astaně a stal se nejmladším střelcem Manchesteru v historii evropských pohárů. "Má obě nohy výborné. Pro obránce je to noční můra. Je ještě mladý, umožníme mu růst, pomalu, ale jistě," dodal Solskjaer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články